AVĪZE JAUTĀ Ko gatavojat ziemas krājumiem?
Baiba Vahere, sabiedrisko attiecību speciāliste:
– Gatavoju salātus, zupas sagataves, marinēju. Cenšos visu, kas dārzā izaudzis, pārstrādāt ziemai. Katru gadu pamēģinām arī ko jaunu, receptes paņemot no interneta. Šovasar ir liela gurķu raža. Pirmo reizi pagatavoju gurķus ar grūbām, sīpoliem un burkāniem rasoļņikam. Grūbas iepriekš izvāra pusmīkstas, tad kopā ar dārzeņiem apcep un visu vāra no jauna. Ziemā atliek pielikt kartupeļus, un zupa ir gatava. Kad ir daudz darba vai grūti izdomāt, ko pagatavot, ir labi, kad ir, ko paņemt.
Inga Millere, mājsaimniece:
– Katru gadu vārām ievārījumus. Mums ir daudz ķiršu, no tiem arī ievārījums sanāk visgaršīgākais. Gurķus marinējam vai sālām. Arī salātus gatavojam, bet ļoti ar tiem neaizraujamies, jo pārsvarā visu liekam lielajā saldētavā – gan ogas, gan dārzeņus. Kas paliek pāri, to cenšamies salikt burkās.
Kategorijas
- Novados
- Smiltene
- Valka
- Strenči
- Kaimiņos
- Vēlēšanas
- Kriminālziņas
- Izglītība
- Sports
- Orientēšanās
- Auto/Moto/Velo
- Futbols
- Florbols
- Basketbols
- Citi sporta veidi
- Hokejs
- Volejbols
- Kultūra un Izklaide
- Foto
- Cilvēkziņas
- Vaļasprieki
- Citas ziņas
- Bizness
- Reklāmraksti
- Lietotāju raksti
- Dzīvespriekam
- Latvijas ziņas
- Citas ziņas
- Laikraksta arhīvs
- Afiša
- Izstādes
- Balles
- Teātris
- Koncerti
- Kino
- Sports
- Festivāli
- Baznīcās
- Citi pasākumi
- Video
- Statiskas lapas
- Pašvaldību vēlēšanas
- Mediju projekts
- Mediju kritika
- Ar informāciju pret dezinformāciju
- Mediju projekti 2018
- Mediju projekts 2020
- Eiropā
- Dzīvesstils
- Atpūta
- Hobiji
- Mīluļi
- Veselība
- Virtuvē
- Noderīgi
- Viedokļi
- Vides projekti
- Daba-iepazīstam un palīdzam
- Rūpēsimies par vidi
- Saimnieko gudri
- Informējot iedvesmojam
- Covid-19