Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Cik lielu siltumsūkni izvēlēties savam mājoklim?

&nbsp

2021. gada 28. augusts 00:00

105
Cik lielu siltumsūkni izvēlēties savam mājoklim?

Ja vajadzīga apkure mājai, viens no variantiem, ko vērts aplūkot, ir siltumsūknis. Taču šobrīd, kad dažādi siltumsūkņi pieejami plašā izvēlē, piedāvājumā var nākties apjukt. Ir vairāki faktori, kas ietekmē siltumsūkņa izvēli. Viens no tiem ir nepieciešamais izmērs. Kā zināt, cik liels siltumsūknis vajadzīgs? Par to vairāk turpinājumā!

Parasti ir tā - jo lielāka māja, jo lielāks siltumsūknis nepieciešams. Protams, izvēlē jāņem vērā arī ēkas specifikācija un citas nianses, tādēļ pirms izvēles izdarīšanas ieteicams konsultēties ar zinošiem speciālistiem.

Mazākām platībām, piemēram, vasarnīcām, pirtīm, nelieliem dzīvokļiem labs risinājums var būt gaiss - gaiss siltumsūknis. Savukārt lielāku ēku apsildei piemērotāka izvēle būs gaiss ūdens siltumsūkņi. Tālāk jau nepieciešams ņemt vērā individuālās vajadzības, lai piemeklētu optimālāko risinājumu.

Plānotais siltuma zudums

Vēl viens faktors, kas jāņem vērā, ir plānotais siltuma zudums, ko ne vienmēr ir vienkārši aprēķināt. Svarīgākie faktori, kas noteikti jāizvērtē:

  • Ēkas siltumizolācijas līmenis;
  • Radiatoru un/vai grīdas apsildes izmērs;
  • Telpu skaits nekustamajā īpašumā;
  • Telpu veids un izmantošana;
  • Klimatiskie apstākļi

Jāņem vērā, ka dažas telpas jākurina intensīvāk, nekā citas. Piemēram, dzīvojamās istabās parasti ir vajadzīga augstāka gaisa temperatūra kā guļamistabās.

Kā izvēlēties piemērotāko siltumsūkni?

Visvienkāršākais veids, kā atrast savām vajadzībām piemērotāko siltumsūkni, ir pieteikties bezmaksas konsultācijai termo.lv. Uzņēmuma speciālisti sniegs atbildes uz interesējošiem jautājumiem, nosūtīs Jums prezentāciju un labāko cenu piedāvājumu!

Kādēļ izvēlēties Termo.lv pakalpojumus?

  • Uzņēmums apkures nozarē darbojas jau 10 gadus - tas nozīmē visu nepieciešamo pieredzi un zināšanas, kas vajadzīgas, lai klients būtu apmierināts ar rezultātu.
  • Termo.lv piedāvā pilnu apkures sistēmas uzstādīšanas pakalpojumu, kas nozīmē, ka izvēlētā sistēma tiks piegādāta un arī uzstādīta.
  • Uzņēmuma piedāvājumā ir siltumsūkņi no pasaulē atzītiem ražotājiem par dažādām cenām. Tas nozīmē, ka sev piemērotu risinājumu var atrast arī tie, kuri meklē labu budžeta klases ierīci. Visiem siltumsūkņiem ir garantija.
  • Augsts klientu apmierinātības līmenis. Ikviena uzņēmuma skaļākā reklāma ir apmierināti klienti. Termo.lv var lepoties ar daudziem apmierinātiem klientiem.

Gatavojieties apkures sezonai laicīgi - ieskatieties www.termo.lv!