Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Recepte: Čia sēklu pudiņš ar kivi un avenēm

Brigita Skaistkalne

2021. gada 25. augusts 17:03

64
Recepte: Čia sēklu pudiņš ar kivi un avenēm

Sastāvdaļas:

  • 300 mililitru kefīra
  • 2 tējkarotes čia sēklu
  • 1 tējkarote šķidra medus
  • 1–2 kivi
  • Avenes

Pagatavošana:

Jau pavasarī kādā televīzijas raidījumā vēroju, kā tika gatavots čia sēklu pudiņš ar eksotiskajiem marakujas augļiem. Pēc tam atradu vairākas receptes, kur varētu izmantot šīs maģiskās sēkliņas - čia jeb ‘Salvia hispanica’, jo tās ir bagātas ar augstvērtīgām olbaltumvielām, aminoskābēm, omega taukskābēm, vitamīniem, minerālvielām, antioksidantiem, šķiedrvielām, nesatur glutēnu, holesterīnu, un arī deserti no tām ir viegli pagatavojami. Tikai viena nelaime – izmeklējos tās visos savas pilsētas veikalos, taču tā arī neatradu... Zinot, ka tās meklēju, sēkliņas man tomēr uzdāvināja, jo Pierīgas lielveikalos tās ir iegādājamas, pie tam audzētas pat dažādās valstīs – gan Paragvajā, gan Bolīvijā.

Samaisīju kefīru ar čia sēklām un atstāju pa nakti ledusskapī. Sēkliņas tā var briedināt līdz pat trīs dienām, un, jo ilgāk tās stāvēs, jo vairāk uzbriedīs un pudiņš būs biezāks. Nākamajā dienā nomizoju un sablendēju kivi augli un saldumam tam vēl piemaisīju šķidru medu. Sēkliņu pudiņu sajaucu un izliku trauciņos, virsū liekot sasmalcināto kivi, un tad kopā ar avenēm jau varēju nogaršot gardo spirdzinājumu.