Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Strenču slimnīca spērusi soli pretī dabai draudzīgai un viedai mobilitātei

strencupns.lv

2021. gada 27. augusts 10:03

204
Strenču slimnīca spērusi soli pretī dabai draudzīgai un viedai mobilitātei

No kopējiem siltumnīcefekta gāzu emisijas apjomiem 71,7% veido tieši autotransporta izmantošana, diemžēl, visbiežāk un visērtākais transporta veids ir vismazāk videi draudzīgākais, tāpēc VSIA “Strenču psihoneiroloģiskā slimnīca” (turpmāk - Slimnīca) ir spērusi soli pretī viedai, dabai draudzīgai mobilitātei. Atjaunojot Slimnīcas autoparku, iegādāts pirmais elektoautomobilis - 6+1 vietīgs “Citroen Jumpy Space Tourer”.

Sekojot Latvijas nacionālajam enerģētikas un klimata plānam attiecībā uz “zaļā iepirkuma” principa ieviešanu un Slimnīcas vidēja termiņa stratēģijā 2020.-2022.gadam definētajām investīcijām, kuru vidū ir arī elektromobiļa iegāde, kas veicina energoresursu ietaupījumu,  samazinot Slimnīcas transporta parka negatīvo ietekmi uz vidi.

Slimnīcas vadītāja Maija Ancveriņa norāda: “Slimnīcas ietekmes samazināšana uz apkārtējo vidi ir svarīgs mūsu organizācijas ilgtspējas mērķis. Bezemisiju elektroautomobiļa iegāde ir signāls, ka esam gatavi sākt ar sevi un mainīt savus paradumus, lai vienojoties ar citiem uzņēmumiem un organizācijām uzņemtu Zaļo kursu. Elektoautomobiļa “Citroen Jumpy Space Tourer” piedāvātā jauda nodrošinās braucienu aptuveni 300 km attālumā bez uzlādes. Apzinoties, ka elektromobiļus nākotnē cilvēki izvēlēsies biežāk, aizvien vairāk jāapsver jaunu uzlāžu staciju izbūve. Nākotnē apsveram iespēju elektrouzlādes punktu izveidot arī Slimnīcas teritorijā pacientu, pacientu tuvinieku un darbinieku ērtībām.”