Recepte: Piena deserts ar ogām “Trīsreiz pa simtam”
Sastāvdaļas:
- 100 mililitru kefīra
- 100 mililitru piena
- 100 gramu skābā krējuma
- 1/2 glāzes cukura
- 2 tējkarotes želatīna
- Ogas
Pagatavošana:
Šis ir viegli pagatavojams maigs kārums, kas garšos gan lieliem, gan maziem tā baudītājiem. To pēc izvēles vēl varam papildināt ar tobrīd pieejamajām svaigām ogām vai arī konservētiem augļiem.
Želatīnu aplēju ar 1 glāzi atdzesēta novārīta ūdens un atstāju uzbriest. Pēc tam to uz nelielas uguns, maisot, bet neuzvārot, izšķīdināju. Ar mikseri saputoju skābo krējumu, kefīru, pienu un cukuru. Pievienoju atdzesētu želatīnu, atkal visu kopā ar mikseri vēl pakūlu un putojumu salēju saldēdiena trauciņos. Desertu ievietoju ledusskapī, lai masa sastingst. Pēc tam izrotāju ar ogām un svaigām piparmētru lapiņām.
Kategorijas
- Novados
- Smiltene
- Valka
- Strenči
- Kaimiņos
- Vēlēšanas
- Kriminālziņas
- Izglītība
- Sports
- Orientēšanās
- Auto/Moto/Velo
- Futbols
- Florbols
- Basketbols
- Citi sporta veidi
- Hokejs
- Volejbols
- Kultūra un Izklaide
- Foto
- Cilvēkziņas
- Vaļasprieki
- Citas ziņas
- Bizness
- Reklāmraksti
- Lietotāju raksti
- Dzīvespriekam
- Latvijas ziņas
- Citas ziņas
- Laikraksta arhīvs
- Afiša
- Izstādes
- Balles
- Teātris
- Koncerti
- Kino
- Sports
- Festivāli
- Baznīcās
- Citi pasākumi
- Video
- Statiskas lapas
- Pašvaldību vēlēšanas
- Mediju projekts
- Mediju kritika
- Ar informāciju pret dezinformāciju
- Mediju projekti 2018
- Mediju projekts 2020
- Eiropā
- Dzīvesstils
- Atpūta
- Hobiji
- Mīluļi
- Veselība
- Virtuvē
- Noderīgi
- Viedokļi
- Vides projekti
- Daba-iepazīstam un palīdzam
- Rūpēsimies par vidi
- Saimnieko gudri
- Informējot iedvesmojam
- Covid-19