Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Valkas centrā pie skolas drošības barjera prasās pēc atjaunošanas

Inga Karpova

2021. gada 2. septembris 13:22

149
Valkas centrā pie skolas drošības barjera prasās pēc atjaunošanas

Gatavojoties jaunajam mācību gadam, izglītības iestāžu pedagogi un tehniskie darbinieki centāss sapost ne tikai klašu telpas, bet arī skolu teritoriju. Taču kāds “Ziemeļlatvijas” lasītājs ievērojis visnotaļ acīs krītošu “nesmukumu” Raiņa ielas malā iepretim Jāņa Cimzes Valkas ģimnāzijai Raiņa ielā 28A.

Proti, iepretim skolai jau vairākus gadus atrodas norobežojoša barjera, kas nu jau brēktin brēc pēc atjaunošanas, jo metāla konstrukcijas krāsa ir nolobījusies, bet pati barjera – sarūsējusi. Savulaik šo barjeru uzstādīja drošības apsvērumu dēļ, domājot par bērniem, jo savulaik gar skolas ēku notika intensīva smago kravas mašīnu kustība. Kopš Valkā izbūvēja jauno apvedceļu, satiksme gar skolu vairs nav tik intensīva, bet tomēr piesardzības dēļ barjerai ir nozīme. Valcēnietis jautā – vai tiešām novada pašvaldība ir tik nabaga, ja pirms Zinību dienas nav spējīga šo barjeru atjaunot un pārkrāsot? Ja tas pašvaldībai nav pa spēkam vai kabatai, viņš ir gatavs pats šo darbu paveikt. Jāpiebilst, ka redakcijas rīcībā ir informācija par acīgo iedzīvotāju, kurš redakciju rosināja noskaidrot, kāpēc šī problēma netiek risināta.

“Ziemeļlatvija” sazinājās ar ģimnāzijas  direktores vietnieci saimnieciskajos darbos Tatjanu Rumjancevu. Viņa telefonsarunā atzīst, ka ir ievērojusi šo metāla sarūsējošo barjeru, bet pirms skolas sākuma darāmo darbu virkne ir tik gara, ka viņa kā jaunā darbiniece nav paspējusi noskaidrot, vai šī norobežojošā barjera atrodas jau tā plašajā skolas teritorijā vai tās uzturēšanas darbi jāveic novada pašvaldības Pilsētas teritorijas apsaimniekošanas nodaļai. Viņa šajā visnotaļ atbildīgajā amatā sākusi strādāt tikai no 1. jūlija, tāpēc vēl ir jāapzina daudzo risināmo jautājumu loks. Viņa atklāj, ka, lai paspētu sakopt skolas dārza teritoriju, tehniskie darbinieki visas aizvadītās brīvdienas pavadījuši darbā. Jaunā ģimnāzijas darbiniece sola noskaidrot jautājumu par barjeru un to censties atrisināt.

“Ziemeļlatvija” sazinājās ar novada pašvaldības izpilddirektora vietnieku – Pilsētas teritorijas apsaimniekošanas nodaļas vadītāju Gintu Stālmeisteru, lai noskaidrotu, vai šis darbs nebūtu jāveic nodaļas darbiniekiem. Pašvaldības amatpersona apstiprināja, ka tik tiešām barjeras atjaunošana ir iekļauta darāmo darbu sarakstā, un sola to paveikt.