Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Kā izvēlēties ziemas apģērbu bērnam?

&nbsp

2021. gada 6. septembris 00:00

195
Kā izvēlēties ziemas apģērbu bērnam?

Mūsu mainīgajos klimatiskajos laika apstākļos ziemas apģērba sagādāšana prasa daudz pūļu un laika. Kam pievērst uzmanību, izvēloties bērnam nepieciešamo apģērbu ziemai? Par to vairāk turpinājumā!

Tikai piemērots ziemas apģērbs bērniem ļaus baudīt gadalaikam raksturīgās aktivitātes, taču jāatceras, ka pediatri iesaka ziemā ģērbt bērnu, ievērojot, tā saucamo, trīsslāņu sistēmu.

  • Termoveļa ir pirmais apģērba slānis un tā nepieciešama gan ziemas prieku baudīšanai, gan arī vienkāršai pastaigai. Tā ir ne tikai patīkama, bet arī silda un uztur sausu ķermeni pat visvēsākajās dienās. Izvēloties termoveļu, jāraugās, lai tā atbilst bērna augumam un ir pieguļoša, tādējādi uzturot siltumu un novadot lieko mitrumu.  Veikalos, tostarp internetā, atradīsiet gan termoveļas komplektus, gan termo kreklus vai bikses.
  • Flīsa vai vilnas apģērbs ir starpslānis starp termoveļu un virsdrēbēm. Svarīgākais, lai bērns justos komfortabli, ir uzvilkt jaku vai džemperi. Bikses vajadzētu vilkt mazākam bērnam, kas nav tik aktīvs, bet lielākam bērnam šī nepieciešamība jāizvērtē pēc viņa aktivitātes.
  • Virsdrēbes vēlams iegādāties tā, lai ģērbšanās nesagādātu bērnam problēmas, pašam to uzvelkot un novelkot. Tā var būt gan jaka un puskombinezons vai bikses, gan arī kopējais kombinezons. Mazākam bērnam ērtāks būs viendaļīgs kombinezons, lielākam var izvēlēties arī divdaļīgu kombinezonu. Bērnam būs ērtāk, ja virsdrēbēm ir rāvējslēdzējs. Aktīvai atpūtai nevajadzētu izvēlēties ļoti biezas un siltas virsdrēbes, jo bērns var pārāk sasvīst.

Ja vēlaties ziemas pastaigas apvienot ar veikala apmeklējumiem, tad labāk izvēlēties divdaļīgu kombinezonu, lai pasargātu bērnu no sasvīšanas. Savukārt, ja bieži ir jāgaida sabiedriskais transports un bērns tajā brīdī nav aktīvs, var izvēlēties siltākas virsdrēbes, kurās siltinājums ir ap 300 gramiem. 

Materiāls un siltinājums

Izvēloties virsdrēbes, der izpētīt preces aprakstu, kurā norādīts, cik konkrētais materiāls ir vēja un mitruma necaurlaidīgs. Audumā iestrādātā speciālā membrāna nodrošina termoregulāciju, tādēļ ir jāizpēta arī šis kritērijs. Tāpat preces aprakstā parasti tiek norādīts siltinājums, kurš jāizvēlas atkarībā no bērna vecuma un aktivitātes.

Izvēloties virsdrēbes, jāpievērš uzmanība apģērba elastībai, lai kustoties bērns justos brīvi. Kā papildus bonusu var minēt savelkamus piedurkņu un bikšu galus, kā arī savelkamo jostu, ar kuras palīdzību kombinezona izmēru var regulēt, nodrošinot labāku siltumizolāciju.

Cepure, šalle un cimdi

Cepures izvēle, protams, ir atkarīga no bērna vecuma, tomēr pirmsskolas vecuma bērnam ziemai labāk izvēlēties galvas izmēram atbilstošu cepuri ar sasienamām auklām, lai vienmēr būtu nosegtas ausis.

Šalle kādam var būt tikai kā aksesuārs, bet tā pasargā bērna kaklu no vēja, samazinot iespēju saaukstēties.

Cimdi ziemas prieku baudīšanai jāizvēlas no ūdensnecaurlaidīga materiāla, jo bērna āda ir ļoti jūtīga un var ātri apsaldēties.

Apavi un zeķes

Zeķes un zābaki, kas piemēroti laika apstākļiem, ir svarīgākā bērna garderobes sastāvdaļa. Lai bristu pa sniegu, jāizvēlas ūdensnecaurlaidīgi zābaki, bet zeķēm ir jābūt biezām un siltām. Galvenais, lai kājas sausas!

Ziemas pastaigās un sniega prieku baudīšanā neiztiksiet arī bez ragaviņām. Tomēr, lai ikdienā dotos uz bērnudārzu, var būt nepieciešami arī bērnu rati. Uzzināt vairāk par bērnu ratu piedāvājumu varat interneta veikalā 220.lv.

Gatavojoties ziemai, laikus sastādiet sarakstu ar visām nepieciešamajām lietām, lai garajos rudens vakaros kopā ar bērnu, interneta veikalā 220.lv varētu izvēlieties visu vajadzīgo. Iesaistiet savu bērnu preču izvēles procesā vai parādiet viņam izvēlētās drēbes un aksesuārus!