Ziemellatvija.lv ARHĪVS

“Smiltenes piena” produkti – labāko vidū

Sandra Pētersone

2021. gada 14. septembris 08:00

3
“Smiltenes piena” produkti – labāko vidū

Akciju sabiedrības “Smiltenes piens” ražotie produkti augstu novērtēti Latvijā ražoto piena produktu un iepakojuma konkursā, ko ik gadu rīko Latvijas Piensaimnieku centrālā savienība sadarbībā ar Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrību BT 1 un biedrību “Latvijas Iepakojuma asociācija”.

Konkurss šogad notika piecās kategorijās: “Nogatavinātie sieri”, “Saldkrējuma/skābkrējuma sviests”, “2020./2021. gada jaunais piena produkts”, “Bioloģiskā piena produkts” un “Piena produkta iepakojums”.
 
Jaunajiem produktiem
augstākais novērtējums
Akciju sabiedrība “Smiltenes piens” ieguva četras medaļas: zelta – bioloģiskā piena produktu un 2020./2021. gada jauno produktu konkursos un sudraba – nogatavināto sieru konkursā un 2020./2021. gada jauno produktu grupā “Piena dzērieni”.
Uzņēmums saņēma arī atzinību no akciju sabiedrības “Latvijas Zaļais punkts” par ilgtspējīgu produktu iepakojumu.
Bioloģiskā piena produktu konkursā 1. vieta un starptautiskās izstādes “Riga Food 2021” zelta medaļa piešķirta AS “Smiltenes piens” ražotajam “BIO Holandes sieram” (tauku saturs sausnā 45%), kura meistare ir Vita Puriņa.
“Ziemeļlatvija”  jau rakstīja, ka 2020. gadā AS “Smiltenes piens” sortimentu paplašināja ar jauniem sieriem – “Smiltene”, “BIO Krievijas” un “BIO Holandes”. Sviestaini krēmīgie un viegli kūstošie BIO sieri tiek ražoti no bioloģiskajās saimniecībās iegūta bioloģiskā piena un pārsvarā tiek eksportēti, jo pasaulē ir pieprasījums pēc bioloģiskās produkcijas.
Zelta medaļa AS “Smiltenes piens” ir arī jauno produktu grupā “Sieri”, kur 1. vietu ieguva “Smiltenes piena” ražotās “Siera BOOMbas”  (meistare  Jeļena Lagzdiņa).
Nesen rakstījām, ka šo jauno produktu uzņēmums ražo savās jaunajās telpās Smiltenē, Valkas ielā 5, ko nomā no Smiltenes novada pašvaldības.
Kraukšķīgas “Siera BOOMbas” tiek ražotas simtprocentīgi no siera (Holandes vai Smiltenes, vai Kūpināta), bez jebkādām piedevām un E-vielām. Jauno produktu uzņēmums pozicionē kā veselīgu uzkodu, kas der arī bērniem, sportistiem, veselīga dzīvesveida piekritējiem un citiem, jo produktam ir augsts olbaltumvielu un zems sāls saturs.

Sudrabs sieram un jogurtam
Sudraba medaļu konkursa žūrija piešķīrusi AS “Smiltenes piens” ražotajam nogatavinātajam Krievijas sieram (50%), kura meistare ir Jeļena Lagzdiņa (nogatavināto sieru grupā).
Ar sudraba medaļu  2020./2021. gada jauno produktu grupā “Piena dzērieni” novērtēts Smiltenes piensaimnieku ražotais bezlaktozes jogurts ar paaugstinātu olbaltumvielu saturu un ar vīģu-guavas piedevu (meistare Vita Puriņa).
Bezlaktozes jogurtu līniju (kivi-banānu, guava-vīģu, melleņu un musli pārslu maisījuma un žāvētu augļu)  AS “Smiltenes piens” sāka ražot šovasar.  
“Mēs gribējām saglabāt mūsu uzņēmuma veselīgo konceptu. Tagad tirgū parādās funkcionālā pārtika – produkti ar lielāku daudzumu olbaltumvielu un samazinātu cukura daudzumu. Latvijā ir daudz cilvēku, kuri nepanes laktozi (piena cukuru), tāpēc tiek ražoti arī bezlaktozes produkti. Ietekme uz vidi atstāj iespaidu arī uz cilvēku ikdienas paradumiem un veselību. Mums, pārtikas ražotājiem, par to ir jādomā un jāiet laikam līdzi,” uzsver AS “Smiltenes piens” valdes priekšsēdētāja Ilze Bogdanova.
Viņa arī atzīst, –  lai radītu jaunus produktus, ir vajadzīga iedvesma, liels darbs un trāpījums “desmitniekā”, jo jauns produkts ir zināma uzdrīkstēšanās un izaicinājums, taču, piedāvājot jaunus produktus, uzņēmums kļūst stiprāks, atpazīstamāks un pārliecinātāks par savām spējām.
“Paldies visam mūsu uzņēmuma kolektīvam par pašaizliedzīgo darbu, izturību, ieinteresētību un lieliskajām idejām, pateicoties kurām, spējam radīt jaunus, labus produktus!” teic Ilze Bogdanova.