Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Smiltenes televīzija piedāvā jaunu raidījumu

Sandra Pētersone

2021. gada 11. oktobris 08:20

1270
Smiltenes televīzija piedāvā jaunu raidījumu

Kopš 7. oktobra interneta vidē ceļu pie skatītājiem uzsācis uzņēmuma “STV Studija” veidotais raidījumu cikls “Smiltenes novada veiksmes stāsts”, pateicoties novada uzņēmēju atbalstam.

Raidījumu cikls vēstīs par radošiem, darbīgiem cilvēkiem jaunajā Smiltenes novadā, kuri savu darbu veic no sirds un tajā, ko dara, atrod “odziņu”, kas ir interesanta arī citiem.

Sāk ar “Raunas Cepli”

Pavisam būs seši raidījumi – pa diviem oktobrī, novembrī un decembrī, plānots katru otro ceturtdienu.  “Smiltenes novada veiksmes stāstu” katrs sev vēlamā laikā varēs noskatīties “Facebook” platformā (“STV Studija” kontā) un “YouTube” platformā, par atslēgvārdu izmantojot “STV Studija”.

Pirmajā stāstā, kas internetā pieejams kopš 7. oktobra,  “STV Studija” iepazīstina ar uzņēmumu “Raunas Ceplis”, tā keramikas ražotni un saimniekiem Agitu un Edmundu Ciņiem.  

Pārējo stāstu jau zināmie varoņi ir Apes uzņēmēja, latviešu upcycling zīmola “ZĪLE” apģērbu dizainere Aiva Zīle (“upcycling” nozīmē otrreizējo izmantošanu) un kok­amatnieks Rinalds Dundurs no Apes, kurš gatavo mākslinieciska dizaina mēbeles no dabas materiāliem, kā arī galda un virtuves dekorus, Raunas alus darītava “Mald­uguns” un Smiltenes rokdarbniece Ilze Haka.

“STV Studija” vadītājs un raidījumu cikla veidotājs Jānis Ūdris teic, ka “Smiltenes novada veiksmes stāsta” formāts būs neierastāks, dinamiskāks, interneta videi piemērotāks. Tas atsauksies arī uz sižeta garumu – katrs raidījums ilgs līdz 13 minūtēm.

“Raidījums “Smiltenes novada veiksmes stāsts” nav nekas jauns, tādu veidojām arī agrāk, kad vēl sadarbojāmies ar Smiltenes novada pašvaldību. Secināju, ka šādi stāsti ļoti uzrunā cilvēkus un patīk,  tāpēc turpināju, atbalstu šoreiz lūdzot novada uzņēmējiem,” stāsta Jānis Ūdris.

Raidījumu ciklu atbalsta zemnieku saimniecība “Rožkalni”, uzņēmumi SIA “LAM”, “Smiltenes koks”, “8.CBR”, “Mežroze IG”, SIA “Agrotehnika Smiltene” un “Pilskalna medus”.

Vai novadam būs atkal sava televīzija?

“Ziemeļlatvijai” ne viens vien Smiltenes novada iedzīvotājs jautājis, ko šobrīd dara “STV Studija” un kad atkal varēs redzēt gadiem ilgi pierasto raidījumu “Nedēļa Smiltenes novadā”, ko veidoja “STV Studija” radošā komanda Evita un Jānis Ūdri.

Jau rakstījām, ka šopavasar Smiltenes novada pašvaldības izsludinātajā iepirkumā lētāko cenu piedāvāja un uzvarēja SIA “Valmieras TV”, līdz ar to darbu zaudēja vietējais uzņēmums “STV Studija” (raidījumu “Nedēļa Smiltenes novadā” finansēja Smiltenes novada  pašvaldība).

“Arī mums cilvēki taujā, kāpēc nav nekādu video par notikumiem Smiltenes novadā, taču tas nav jāvaicā mums. Mums nav atbildes. Līdz šim brīdim neviens no Smiltenes novada pašvaldības ar “STV Studiju” nekomunicē. Šobrīd braukāju pa visu Latviju, filmēju pasūtījumus, sadarbojos ar citām filmu studijām. Strādāju pat Kolkā, kur filmēju un vēlāk montēju video ar Kurzemes deju kolektīvu akciju – Kurzemes deju jostu “Es redzēju visu jūru”,” teic Jānis Ūdris.

“Ziemeļlatvija” sazinājās ar Smiltenes novada pašvaldības Kultūras, izglītības un sporta jautājumu pastāvīgās komitejas  priekšsēdētāju Tomu Marksu, noskaidrojot, ka pagaidām pašvaldībā jautājums par sadarbības iespējām ar “STV Studiju” nav skatīts, jo pirmajās sēdēs galvenā rūpe bija jautājumi par jaunā novada pašvaldības administratīvo struktūru un pārvaldi.

“Tā bija milzīga kļūda no atsevišķu cilvēku puses izdarīt visu, lai pārtrauktu sadarbību starp pašvaldību un “STV Studiju”. Agrāk vai vēlāk, bet ir plānots skatīt jautājumu par televīzijas atgriešanu Smiltenes novadā, un es šo jautājumu noteikti virzīšu. Šobrīd es kā smiltenietis un Smiltenes novada deputāts neredzu nevienu citu labāku kandidātu par “STV Studiju”, kas varētu veidot raidījumu par notikumiem Smiltenes novadā. Vienmēr savos pasākumos, piemēram, riteņbraukšanas sacensībās “Smiltenes kauss” un citos turpinu izmantot “STV Studijas” pakalpojumus un aicinu arī citus to darīt,” teic Toms Markss.