Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Ieceļ amatā

Sandra Pētersone

2021. gada 16. oktobris 15:21

775
Ieceļ amatā

No 1. novembra darbu uzsāks jaunizveidotās pašvaldības iestādes “Smiltenes novada Centrālā administrācija” struktūrvienības. Ar to plānots noslēgt bijušo Apes, Raunas un Smiltenes novadu domju reorganizāciju.'

Visu pieminēto līdzšinējo novadu domju administrācijas tiek apvienotas, veidojot Smiltenes novada Centrālo administrāciju un jaunas iestādes.

Uz reorganizācijas rezultātā izveidoto administrācijas un iestāžu vadītāju amatu vakancēm Smiltenes novada pašvaldība izsludināja konkursus, no tiem daži jau ir noslēgušies.

Smiltenes novada vadības struktūrā ir izpilddirektora amats, kurā 15. jūlijā iecelts Andris Lapiņš, un divi izpilddirektora vietnieka amati, uz kuriem pašvaldība bija izsludinājusi atklātu konkursu. Smiltenes novada pašvaldības deputāti 7. oktobrī notikušajā domes ārkārtas sēdē šajos amatos iecēluši konkursa kārtībā izraudzītos pretendentus.

Smiltenes novada pašvaldības izpilddirektora vietniece teritorijas pārvaldības un sadarbības jautājumos no 8. oktobra ir Raunas iedzīvotāja Evija Zurģe, bijusī Raunas novada domes priekšsēdētāja (pirms administratīvi teritoriālās reformas).

Smiltenes novada pašvaldības izpilddirektora vietnieks attīstības jautājumos no 22. novembra būs smiltenietis Mārtiņš Ulāns. Ātrāk tas nenotiks tāpēc, ka viņam šobrīd vēl ir spēkā darba attiecības ar tagadējo darbavietu akciju sabiedrību “RB Rail”, kur Mārtiņš Ulāns ir Telpiskās plānošanas un vides nodaļas vadītājs.

Noslēgušies arī Smiltenes novada pašvaldības izsludinātie konkursi uz  Apes pilsētas un pagasta pārvaldes un Drustu pagasta pārvaldes vadītāju amatiem.

“Tās ir jaunizveidotas pašvaldības iestādes, tāpēc arī uz to vadītāju amatiem bija jārīko konkurss,” skaidro Smiltenes novada pašvaldības izpilddirektors Andris Lapiņš.

Apes pilsētas un pagasta pārvaldes vadītājas amatā Smiltenes novada deputāti iecēluši Lieni Ābolkalni. Nu jau bijušajā Apes novada pašvaldībā viņa pildīja Teritorijas attīstības nodaļas vadītāja vietnieces pienākumus.

Drustu pagasta pārvaldes vadītājas amatā ir iecelta Elīna Judina. Pirms novadu reformas pašvaldības darbā pieredzi viņa guva, pildot  Raunas novada deputātes pienākumus.