Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Nav intereses par radio programmu veidošanu vai apraides zonas palielināšanu Valkā

LETA

2021. gada 1. novembris 08:15

129
Nav intereses par radio programmu veidošanu vai apraides zonas palielināšanu Valkā

Plašsaziņas līdzekļi nav izrādījuši interesi par apraides tiesību piešķiršanu FM radio programmas veidošanai vai apraides aptveršanas zonas palielināšanai Rūjienā un Valkā, informēja Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP).

Padomes pārstāve Ieva Prauliņa skaidroja, ka konkursi par apraides tiesību piešķiršanu Rūjienā 99,3 megahercu (MHz) frekvencē un Valkā 91,6 MHz frekvencē ir noslēgušies bez rezultāta, jo konkursos uz šīm frekvencēm nebija iesniegts neviens piedāvājums. NEPLP vērtēs lietderību tuvākajā laikā atkārtoti izsludināt konkursus uz šīm frekvencēm.

Vienlaikus NEPLP oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" publiskotā informācija liecina, ka konkursā par apraides tiesību piešķiršanu radio programmas apraides aptveršanas zonas palielināšanai Tukumā 97,1 MHz frekvencē" ir pieteicies viens pretendents - SIA "QBS". Uzņēmuma piedāvātās programmas nosaukums ir "Radio Marija Latvija", programmas formāts - informatīvi muzikāls. Paredzēts, ka ziņas aizņems vismaz 80 minūtes nedēļas raidlaika, neatkarīgo producentu veidotie raidījumi līdz 10% nedēļas raidlaika, retranslācija - līdz 1% nedēļas raidlaika.

Saskaņā ar NEPLP konkursa nosacījumiem Rūjienā bija iespēja veidot informatīvu, informatīvi muzikālu vai muzikālu radio programmu 99,3 MHz frekvencē, bet Valkā - 91,6 MHz frekvencē.

"Konkursu nolikums paredz iespēju uzvarētājam izmanot frekvenci ne tikai esošas radiostacijas apraides stiprināšanai, bet arī jaunas programmas izveidei," skaidro NEPLP loceklis Patriks Grīva.

Apraides tiesības var tikt piešķirtas gan komerciālam, gan nekomerciālam elektroniskajam plašsaziņas līdzeklim.