Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Aizvadītas projekta “Ģimenēm draudzīga vide Valkas novadā – mūsu kopīgais mērķis!” rīkotās aktivitātes

Inga Aleksejeva, Projekta vadītāja

2021. gada 2. novembris 08:49

307
Aizvadītas projekta “Ģimenēm draudzīga vide Valkas novadā – mūsu kopīgais mērķis!” rīkotās aktivitātes

Valkā aizvadītas projekta “Ģimenēm draudzīga vide Valkas novadā – mūsu kopīgais mērķis!” ietvaros rīkotās aktivitātes.

Orientēšanās izaicinājums

29.augustā norisinājās Orientēšanās izaicinājums Valkas pilsētā. Pasākums guva ļoti lielu atsaucību, kopā pulcinot 80 dalībniekus! 

Katrai komandai bija jāveic noteikts maršruts, meklējot kontrolpunktus pēc dotajiem atslēgvārdiem dzejas rindās. Kopējais trases maršruts bija 10 km, kur dalībnieki varēja ne vien kārtīgi izbrist Valkas pamestās un visiem aizmirstās vietas, bet arī veldzēties Pedeles upes aukstajā ūdenī.  

Nobeigumā dalībnieki mielojās ar karstu tēju un cienastu. 

Ģimenes dienas Jauniešu centrā.

Sākoties skolēnu brīvlaikam Multifunkcionālais Jauniešu iniciatīvu centrs vēra vaļā savas durvis ne vien jauniešiem, bet arī viņu vecākiem, lai neformālā gaisotnē iesaistītos jauniešu aktivitātēs. 

Vecāki tika iepazīstināti ar Jauniešu domes darbību un nākotnes plāniem, par brīvprātīgā darba iespējām jauniešiem Valkas novadā, par jauniešu pašizaugsmes programmu AWARD. Vecāki kopā ar jauniešiem izstaigāja Jaunieša centra telpas, spēlēja dažādas galda spēles un muzicēja.  

24h radošā diena.

20.oktobrī jaunieši sanāca kopā uz Radošu dienu, kas apvienojumā ar dažādām jauniešu aktivitātēm, pārdomām, pieredzes stāstiem, vingrinājumiem un mūziku, radīja fantastisku atmosfēru un iedvesmojošu pieredzi. Šis pasākums stiprināja jauniešu spēju veidot sevi, savu dzīvi un vidi sev apkārt. 

Izlaušanās spēle

Izlaušanās no kultūras nama – spēle, kuras laikā 2-5 cilvēku komandu ieslēdza Kultūras nama pagrabstāvā un, meklējot apslēptās atslēgas, pavedienus un norādes, bija jācenšas tikt ārā ierobežotā laika posmā - 60 minūtēs. 

Izlaušanās spēle bija aizraujošs veids kā uzzināt vairāk par Valkas pilsētas kultūras namu un tā vēsturi dažādos laika posmos. 

Lai tiktu galā ar uzdevumiem, bija nepieciešams gan vērīgums, gan loģiskā domāšana, gan radošums. 

Spēle sagādāja pozitīvas emocijas un veselīgu devu adrenalīna kā pieaugušajiem, tā arī bērniem. 

“Pasākumu finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.”  “Ģimenēm draudzīga vide Valkas novadā – mūsu kopīgais mērķis” ir sagatavots ar Sabiedrības integrācijas fonda finansiālu atbalstu no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par ”Ģimenēm draudzīga vide Valkas novadā – mūsu kopīgais mērķis” saturu atbild Biedrība “Atbalsts Valkai”.