Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Ērģemes pagastā notiks starptautiskas militārās mācības

Ērģemes pagastā notiks starptautiskas militārās mācības

No 5. līdz 7. novembrim Zemessardzes 2.Vidzemes brigādes vienības piedalīsies Igaunijas brīvprātīgās Aizsardzības līgas "Kaitseliit" rīkotajās starptautiskajās militārajās mācībās „Sibul 2021", kas norisināsies Valkas un Viljandi apkārtnē. 

Latvijas pārstāvji šajās mācībās iejutīsies "Kaitseliit" pretinieka lomā, veicot objektu izlūkošanu un ieņemšanu, kontroli pār ceļiem un citus  mācību laikā noteiktos uzdevumus ne tikai Igaunijā, bet arī Valmieras novada Naukšēnu pagastā un Valkas novada Ērģemes pagastā. 

"Sibul 2021" ir ikgadējās Igaunijas Zemessardzes jeb „Kaitseliit" militārās mācības, kuru laikā tiek trenēta Igaunijas teritorijas daudzslāņu aizsardzība. 

Militāro mācību laikā Valmieras novada Naukšēnu pagastā un Valkas novada Ērģemes pagastā pārvietosies militārais transports un karavīri un zemessargi formas tērpos ar ieročiem. Zemessardze aicina   iedzīvotājus neuztraukties, redzot karavīru pārvietošanos, un ar izpratni izturēties pret notiekošajām mācībām. 

Zemessardzē uzņem 18-55 gadus vecus Latvijas pilsoņus. Lai uzzinātu, kā iestāties Zemessardzē, jāzvana uz tālruni 1811 vai jāsazinās ar dzīvesvietai tuvāko Zemessardzes bataljonu. Informācija par prasībām uzņemšanai ir pieejama www.zs.mil.lv sadaļā "Prasības uzņemšanai".