Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Ziņas

Inga Karpova

2021. gada 5. novembris 08:08

3
Ziņas

Valkas novada
mežos vēl atrodamas gailenes
Inga Karpova
Valkas novadā. Otrdienas pēcpusdienā “Ziemeļlatvija” devās uz sev zināmiem sēņu mežiem Zvārtavas pusē lūkot, vai vēl var atrast gailenes. Sociālie tīkli vēstīja, ka daudzviet Latvijā kaislīgākie sēņotāji pielasa ne tikai grozus ar gailenēm, bet atrod arī pa kādai baravikai. Cik liels bija pārsteigums un prieks, ka
2. novembrī pavisam neilgā laikā izdevās pielasīt gailenes kārtīgai sēņu mērcei. Šur tur ir atrodamas arī ļoti saldas brūklenes. Līdz ar to jāsecina, ka sēņu sezona nebūt vēl nav noslēgusies un azartiskākie sēņotāji droši vēl var doties uz mežu. Tikai jārēķinās, ka gailenes ir paslēpušās zaļajās un baltajās sūnās, tāpēc jābūt īpaši vērīgiem, lai sēnes pamanītu.
Vairāk foto – www.ziemellatvija.lv.

Nedaudz pierimst inficēšanās ar
“Covid-19”
Inga Karpova
Novados. SIA “Vidzemes slimnīca” sabiedrisko attiecību speciāliste Benita Brila informē, ka ceturtdien,
4. novembrī, Valmieras slimnīcā ārstējās 60 “Covid-19” pacienti. No tiem sešiem ir smaga slimības gaita. Aizvadītajā diennaktī slimnīcā iestājušies divi, bet izrakstīti deviņi pacienti.
Slimību un kontroles profilakses centra mājaslapā publiski pieejamā informācija liecina, ka pēdējo 14 dienu laikā Valkas novadā ar “Covid-19” inficējušās 145 personas, Smiltenes novadā – 231, bet Valmieras novadā – 795.
Statistikas dati liecina, ka pavisam nedaudz ir samazinājies gan ar “Covid-19” inficēto skaits, gan arī stacionēto pacientu skaits. Taču tas nav pamats atslābumam, jo  valstī līdz 15. novembrim ir noteikts “lokdauns”.