Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Aicina pasaulē palaist katram savu rūķi

Sandra Pētersone

2021. gada 4. novembris 16:24

119
Aicina pasaulē palaist katram savu rūķi

Līdz 19. decembrim ikviens, kurš vēlas, var piedalīties kopīgā virtuālā rūķu fotogrāfiju un dzejas “grāmatas” jeb galerijas radīšanā, no kuras smelties pozitīvas emocijas Ziemassvētkos.

Ar šādu aicinājumu pie visiem radošajiem cilvēkiem sociālajos tīklos vērsusies smilteniete Elīna Kubuliņa-Vilne. 

Katrs savu rūķi var radīt tādu, kādu viņš to redz, – var uzgleznot, var izšūt vai uzadīt un tamlīdzīgi,   pēc tam iemūžināt  fotogrāfijā un atsūtīt  Elīnai Kubuliņai-Vilnei uz viņas “Facebook” kontu vai uz e-pastu: elina23.darbs@inbox.lv. Kuram tuvāka dzeja vai proza, tas var uzrakstīt un aizsūtīt dzejoli vai prozas darbu par rūķiem. Oriģinālākā darba autoram tiek solīta  īpaša pārsteiguma balva.

“Šis ir ļoti trauksmains laiks, kas nomāc daudzus cilvēkus, mēs visi kā rūķīši esam ierāvušies savās alās, tāpēc piedāvāju katram piedalīties šādā rūķu konkursā, lai mums visiem būtu priecīgāk ap sirdi,” stāsta Elīna.

Sākotnēji iecere bijusi pavisam cita. Reiz sarunā ar smiltenieti Guntu Droni abām radusies ideja uz Ziemassvētkiem izveidot Smiltenē rūķu taku, piesaistot arī bērnu brīvā laika centra “Ligzdiņa” audzēkņus, taču pandēmijas ierobežošanas noteikumu dēļ šī doma nolikta malā.

“Gunta Drone sākumā vēlējās veidot kopīgu “Rūķu grāmatu”, bet sapratām, ka tad ir nepieciešamas papildu finanses un atbalsts. Tā kā ik pa laikam man patīk noorganizēt kādu konkursu sociālajos tīklos un cilvēku atsaucība ir  liela, ienāca prātā doma par rūķu konkursu, kura rezultātā tiktu izveidota  rūķu galerija. Aicinu iesaistīties ikvienu, lai padarītu gaišāku savu ikdienu un šādi iedvesmotos viens no otra, turklāt varbūt šis konkurss arī būs kā pamudinājums daudziem Ziemassvētku gaidīšanas laikā izrotāt savas mājas ar oriģināliem, pašu izveidotiem rūķiem,” cer Elīna Kubuliņa-Vilne.

Jau pirmajās dienās pēc aicinājuma publicēšanas sociālajos tīklos viņa saņēmusi gan fotogrāfijas, gan dzejoļus un priecājas par cilvēku atsaucību.

“Lai visi mazie rūķīši jums nes mieru, labestību, veselību un sirds siltumu šajās rudens dienās!” novēl Elīna un atgādina, ka pasaules tautu mitoloģijā ir daudz dažādu rūķu. Nav tikai Ziemassvētku rūķi vien, ir arī rūķi, kuriem patīk sēņot vai cept garšīgas kūkas, ir darba rūķi, kuriem smagi jāstrādā,  un ir arī tādi, kuri rada brīnumus – brīnumu rūķi.