Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Saņem valdības apbalvojumu

Sandra Pētersone

2021. gada 12. novembris 08:08

20
Saņem valdības apbalvojumu

Smiltenes tehnikuma direktors Andris Miezītis apbalvots ar Ministru kabineta Atzinības rakstu par ieguldījumu profesionālās izglītības, Smiltenes tehnikuma un Smiltenes novada attīstībā.

Pateicoties direktora iniciatīvām, Smiltenes tehnikumam ir īpaša loma vietējās kultūrvides, sabiedrības un ekonomikas attīstībā – veikti remontdarbi un modernizēta infrastruktūra tehnikuma rīcībā esošajās muižas kompleksa ēkās un piesaistīts Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai  finansējums Kalnamuižas teritorijas attīstībai. Rezultātā ir izveidots mūsdienu tehnoloģiju prasībām atbilstošs, darba vidē balstīts mācību komplekss, kurā novērtēts arī kultūrvēsturiskais mantojums, informē Izglītības un zinātnes ministrijas Komunikācijas nodaļa.
Ministru kabineta Atzinības raksts tiek piešķirts, lai privātpersonām izteiktu valdības atzinību par izciliem sasniegumiem tautsaimniecības, zinātnes, izglītības, veselības, vides aizsardzības, valsts pārvaldes, kultūras, sporta un valsts aizsardzības jomā.
Andris Miezītis “Ziemeļlatvijai” teic, ka viņš šo Atzinības rakstu saredz kā apbalvojumu visam tehnikuma kolektīvam. “Viens cilvēks neko daudz izdarīt nevar, tas, kas ir sasniegts, ir visa  kolektīva nopelns. 2011. gadā apvienojāmies ar Smiltenes profesionālo vidusskolu, un izveidojās laba sadarbība. Tikpat laba sadarbība mums ir ar teritoriālo struktūrvienību Alsviķos. Tas viss ir kopīgs darbs,” uzsver Smiltenes tehnikuma direktors.
Apbalvojumu Andris Miezītis saņem nozīmīgu jubileju priekšvakarā – nākamajā, 2022. gadā Smiltenes tehnikums svinēs 100 gadu jubileju, bet viņš  pats – 50 gadus, kopš absolvēja Smiltenes sovhoztehnikumu un apaļu savas dzīves jubileju.
“Direktora Andra Miezīša sirdī Smiltenes tehnikumam ir īpaša vieta jau no pagājušā gadsimta 60. gadiem, kad viņš šeit ieguva savu pirmo profesiju. 1990. gadā Andris Miezītis atgriezās Smiltenē jau kā tehnikuma direktors, un tā izaugsmē viņš ieguldījis visu savu pāri plūstošo enerģiju. Šajos gados paveikts patiesi daudz. Andris Miezītis ir īsts ideju ģenerators. Kā saka viņš pats: “Smiltenes tehnikums, tāpat kā Rīga, nekad nebūs pabeigts!” No sirds priecājamies un lepojamies ar viņa panākumiem un godam nopelnīto Ministru kabineta Atzinības rakstu!” Smiltenes tehnikuma vārdā teic tehnikuma  sabiedrisko attiecību speciāliste Baiba Vahere.