Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Kluba “Petanks Ērģeme” pārstāves Latvijas izlases sastāvā dodas uz Pasaules čempionātu

Oskars Morozovs

2021. gada 12. novembris 08:08

2
Kluba “Petanks Ērģeme” pārstāves  Latvijas izlases sastāvā  dodas uz Pasaules čempionātu

Trīs SK “Petanks Ērģeme” pārstāves – Lelde Stūre, Ginta Miglāne un Jekaterina Soika – Latvijas izlases sastāvā devušās un Santa Susanna pilsētu Spānijā, kur notiks Pasaules čempionāta petankā sacensības.

Kopā ar trim “Petanks Ērģeme” pārstāvēm izlasē iekļauta arī ventspilniece Eva Martinsone.
2021. gada Pasaules čempionāta petankā sieviešu trijnieku sacensības Spānijas pilsētā San Susanna notiks no 12. līdz 14. novembrim.
“Šim čempionātam vajadzēja notikt pagājušogad Taizemē, taču ierobežojumu dēļ tas tika pārcelts un notiek šogad Spānijā,” laikrakstam “Ziemeļlatvija” telefoniski no Spānijas skaidro Ginta Miglāne. “Pēdējais čempionāts, kas notika, norisinājās 2019. gadā Kambodžā, tajā mēs 48 izlašu konkurencē iekļuvām labāko 24 izlašu skaitā, kas ir ļoti labs rezultāts.”
“Mums Ērģemē ir ļoti labi treniņu apstākļi, varam trenēties arī ziemā, kad tas ir atļauts, tomēr tajā pat laikā jāsaprot, ka, piemēram, francūzietēm un taizemietēm, kas ir profesionāles, treniņi notiek no rīta, dienas vidū un vakarā, viņām tas ir darbs. Tāpēc šogad, kad čempionātā piedalīsies 36 dalībvalstis, iekļūšana labāko sešpa­dsmitniekā būs izcils rezultāts,” stāsta G. Miglāne.
Čempionāts 12. novembrī no rīta sāksies ar individuālajām precizitātes sacensībām, pēc kā startēs trijnieku sacensības.
Ērģemē šovasar aizvadītajā Latvijas čempionātā sieviešu trijniekiem Lelde Stūre, Ginta Miglāne un Jekaterina Soika, kas bija triumfējušas 2020. gadā, un tāpēc tieši viņas pārstāv Latviju pasaules čempionātā, šoreiz ieņēma otro vietu aiz SK “Petanks Ērģeme” otrās komandas, kuras sastāvā startēja Līga Ķibere, Diāna Kozlovska un Elīna Sula.
Lelde Stūre šogad triumfēja Latvijas čempionātā petankā sieviešu vienspēlēs, par valsts čempioni kļūstot otro gadu pēc kārtas.