Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Ērģemietes Latvijas izlases sastāvā aizvadījušas Pasaules čempionātu petankā

Oskars Morozovs

2021. gada 17. novembris 08:08

3
Ērģemietes Latvijas izlases sastāvā  aizvadījušas Pasaules čempionātu petankā

SK “Petanks Ērģeme” spēlētājas Lelde Stūre, Ginta Miglāne un Jekaterina Soika aizvadītās nedēļas nogalē Spānijas pilsētā Santa Susannā pārstāvēja Latviju Pasaules čempionāta petankā sieviešu trijniekiem.

Pirmajā dienā individuālajās sacensībās startēja Ginta Miglāne, pēc kā pēcpusdienā mūsu sportistes aizvadīja divas čempionāta spēles trijnieku sacensībās.
“Individuāli nostartēju ļoti slikti, netiku tālāk uz pusfināliem,” laikrakstam “Ziemeļlatvija” pēc pirmās sacensību dienas piedzīvotajā dalījās G. Miglāne. “Trijnieku komandas pirmā spēle bija pret mājinieci Spāniju. Sākumā izvirzījāmies vadībā ar 5:0, tomēr spānietes saņēmās, un galarezultātā mēs zaudējām ar 7:10. Otrajā spēlē ar 2:13 piekāpāmies Tunisijai.”
Otrās sacensību dienas pirmajā spēlē ērģemietes ar 13:0 pārspēja Malaizijas valstsvienību, otrajā dienas mačā ar 13:5 tika pārspētas krievietes.
“Pēc divās dienās izspēlētām četrām spēlēm mums bija divi zaudējumi un divas uzvaras, rangā atradāmies 20. vietā, uzreiz aiz petanka lielvalsts Francijas, kura bija 19. vietā,” pēc otrās dienas stāstīja G. Miglāne. “Nākamā spēle bija pret Zviedriju, tajā izšķīrās, vai tiksim pirmajā divdesmitčetriniekā, lai cīnītos par medaļām. Diemžēl šo spēli mēs zaudējām ar rezultātu 5:13 un nācās cīnīties par Nāciju kausu.”
Pirmajā cīņā par Nāciju kausu latvietēm tika piešķirta automātiskā uzvara, pēc kā nākamajā kārtā pretiniekos nāca ASV izlase, kurai mūsu meitenes piekāpās ar rezultātu 5:13.
“Amerikānietes bija “ņemamas”, diemžēl mums pašām spēle nevedās,” paskaidroja G. Miglāne. “Līdz ar to mūsu dalība Pasaules čempionātā diemžēl ir beigusies.”
2021. gada Pasaules čempionāta petankā sieviešu trijnieku sacensības Spānijas pilsētā San Susanna norisinājās no 12. līdz 14. novembrim, tajā piedaloties 36 dalībvalstīm. Latvijas izlases sastāvā kopā ar SK “Petanks Ērģeme” sportistēm Leldi Stūri, Gintu Miglāni un Jekaterinu Soiku sacensībās piedalījās arī ventspilniece Eva Martinsone.
Pirms diviem gadiem Kambodžā notikušajā Pasaules čempionātā Latvijas izlase 48 izlašu konkurencē iekļuva labāko 24 izlašu skaitā.