Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Mīlīgais “lāčuks” gaida savus cilvēkus un skumst pēc mājām

Inga Karpova

2021. gada 17. novembris 08:08

8
Mīlīgais “lāčuks” gaida savus cilvēkus  un skumst pēc mājām

Jau kopš vasaras Valkas pilsētas centrā uzmanību piesaistīja augumā varens, strīpains runcis. Viņš, ieraugot pret sevi labvēlīgi noskaņotu cilvēku, asti izstiepis kā karogu, metās pieglausties un sev vien zināmā kaķu valodā stāstīt par savām nedienām, cerot, ka varbūt kāds apžēlosies, iespiedīs padusē un aiznesīs sev līdzi uz vietu, ko saukt par mājām.

Runčuku baroja veikala “Oļupe” darbinieki. Arī cilvēki, iepērkoties veikalā, atcerējās par bēdubrāli un iegādājās kādu našķi arī viņam.
Pirms kāda laika sociālajos tīklos bija ievietots aicinājums dod pajumti šim kaķim, taču diemžēl bez rezultāta. Kaķis joprojām dzīvoja uz ielas līdz brīdim, kamēr tam pagaidu mājas atrada valcēnietes Agnese Dzene un Gunta Kraučuna.
Aizvadītās nedēļas nogalē “Ziemeļlatvijas” palīdzību lūdza abas dzīvnieku mīļotājas un glābējas. Abām mājās jau ir vairāki mājdzīvnieki, tāpēc viņas nevar vēl vienam sniegt pajumti. Taču aktīvi rīkoties un lūgt līdzcilvēku atbalstu var.
Gunta stāsta, ka tajā brīdī, kad redzējusi, ka runčuks no sala un lietus slēpjas Raiņa ielas katlumājas mitrajā šķeldā, sapratusi, ka gaidīt vairs nevar un jāsāk rīkoties, citādi kaķis nonīks un aizies bojā. Nemaz nebija vajadzīgas lielas pūles, lai dzīvnieku noķertu, jo viņš pats labprāt meklē cilvēku sabiedrību. Kaķis ir aizvests uz apskati pie Valkas veterinārārstes Ingrīdas Vilnes. Runčuks ir attārpots, atblusots, atklājās – jau bija sterializēts, veselības stāvoklis strauji uzlabojas, jo tomēr ilglaicīgā bezpajumtnieka dzīve darījusi savu. Lielajam, mīlīgajam, strīpainajam “lāčukam” ir noteikts arī aptuvenais vecums – pieci gadi. Taču tik vitālam kaķim tas nav nekāds vecums, viņš vēl ilgi murrādams stāstīs kaķu pasakas un, pieglauzdamies savējiem, teiks, ka dzīve ir skaista, tā tikai jādzīvo mierā, saticībā un mīlestībā.
Ja kādu aizkustināja “lāčuka” bēdu stāsts, lūdzu sazināties, zvanot uz tālruni 26129100 (Agnese) vai 25437695 (Gunta). Ja kāds runčukam var sniegt sirds siltumu un mājas, lūdzu atsaucieties.