Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Lāčukam tagad ir siltas mājas un mīļi saimnieki

Inga Karpova

2021. gada 23. novembris 08:14

5
Lāčukam tagad ir siltas  mājas un mīļi saimnieki

“Tas ir kaut kāds X faktors. Sadarbībā ar “Ziemeļlatviju” esam piedzīvojušas tik daudz bēdu stāstu ar laimīgām beigām. Vienmēr Kaķdieviņš mums palīdz un vada. Lāčukam ir jaunas mājas, kurās viņam būs laba dzīve. Jau pirmajā vakarā saimniekam ielīda blakus gultā,” tik priecīgu vēsti saņēmām no Agneses Dzenes un Guntas Kraučunas uzreiz pēc 17. novembrī laikrakstā publicētā aicinājuma par māju došanu kaķim.

Jau rakstījām, ka Valkas pilsētas centrā ilgu laiku klaiņoja aptuveni piecus gadus vecs bezsaimnieka kaķis, kuram, visticamāk, agrāk bijušas mājas un saimnieki, jo kaķis bija sterilizēts. Pēc “Ziemeļlatvijas” publikācijas tajā pašā dienā telefonzvanu saņēma Agnese un Gunta. Zvanītāji bija pensionāru pāris Vallija un Alfons Jaunbaueri. Viņi mitinās nelielā dzīvoklī Valkas pagasta Sēļos. Izrādās, abi ir ilggadēji “Ziemeļlatvijas” abonētāji un lasītāji. Telefonsarunā ar Vallijas kundzi viņa stāsta, ka pirms gada sirmā vecumā nomiris viņu kaķītis, tāpēc domājuši par jaunu mājas mīluli. Izlasot rakstu par lielo un mīlīgo pilsētas runci Lāčuku, abi ar vīru nolēmuši uzreiz zvanīt Agnesei un Guntai, lai piekodinātu, lai kaķi nevienam citam neatdod. Tajā pašā vakarā Agnese runčuku ar visu pūru – siltu gultiņu un kasti kaķu tualetei – atvedusi uz jaunajām mājām. Jaunā saimniece priecājas, ka Lāčuks kārtīgi iet uz savu tualeti, bet gultiņu gan neizmanto, jo izlēmis gulēt blakus saimniekam.
“Kaķītis mums ir dikti lustīgs. Tagad sēž un skatās pa logu, ar acīm medī putniņus. Laukā negrib iet, jo vēl baidās,” stāsta Vallijas kundze. Viņa priecājas, ka garajos ziemas vakaros abiem ar vīru būs Lāčuks, kuru varēs samīļot un parunāties. Vēl viņu dzīvē vēsmas ienes sava vietējā avīzīte, kā “Ziemeļlatviju” sauc pensionāre. Viņa laikrakstu lasa tik ilgi, cik sevi atceras. Abi to izlasot no pirmās līdz pēdējai lapaspusei. Pensionāri jau abonējuši “Ziemeļlatviju” 2022. gada pirmajiem diviem mēnešiem. Pēc tam atkal pasūtīs, jo abiem vajadzību daudz. Savu tiesu prasa arī medikamenti, jo Vallijas kundzei sašķobījusies veselība, bet viņas labsirdībai tas nav traucējis. Abi prieku rod arī rosoties mazdārziņā. Vallijas kundze saka paldies visiem tiem labajiem cilvēkiem, kuri palīdzēja viņu Lāčukam nonākt mājās. Tur viņam ir silti, mīļi un omulīga dzīvošana pie pilna ēdienu trauka.
“Ziemeļlatvija” aicina šajā aukstajā laikā nepaiet garām bez mājām palikušiem dzīvniekiem un meklēt palīdzību.