Ziemellatvija.lv ARHĪVS

“Valkas vanagi” aizvadījuši godalgotu sezonu

Oskars Morozovs

2021. gada 25. novembris 15:27

75
“Valkas vanagi” aizvadījuši godalgotu sezonu

Motokluba “Valkas vanagi” sportisti šovasar aizvadījuši godalgotu sezonu, kāpjot uz goda pjedestāla visās sacensībās un arī sezonas kopvērtējumā. 

“Šosezon piedalījāmies septiņos Latvijas čempionāta posmos – Lubānā, Jaunpilī, Stelpē, Madonā, Grobiņā, Saldū un Neretā, “Vaidavas kausa” izcīņas sacensībās Apē,” laikrakstam “Ziemeļlatvija” stāsta “Valkas vanagu” pārstāvis Normunds Gredzens. “Piedalījāmies arī  “Zelta mopēda” 50 gadu jubilejas pasākumā Mārupītes parka trasē. Tā kā Latvijas čempionāta posmu datumi pārklājās ar Igaunijas sacensību datumiem, kaimiņos šogad sanāca braukt maz.”

Normunds Gredzens atklāj, ka šosezon “Valkas vanagiem” izdevies sasniegt ļoti labus rezultātus.

““Zelta mopēda” sezonas kopvērtējumā mums ir divi čempioni – meiteņu konkurencē Suzanna Gredzena, vecuma grupā līdz 16 gadiem – Ričards Stafeckis,” lepojas N. Gredzens. “16+ grupā pie sudraba godalgas tika Rojs Gredzens, sporta klasē sudrabs Romānam Valtiņam, Niks Gredzens sporta klasē sezonas kopvērtējumā izcīnīja trešo vietu, tāpat kā Pēteris Supe U16 grupā.”

“Vaidavas kausa” izcīņas 48. sacesnībās otro vietu 16+ grupā “Valkas vanagiem” izcīnīja Rojs Gredzens, savukārt sporta grupā trešajā vietā finišēja Niks Gredzens, uzreiz aiz viņa ceturtajā vietā – Romāns Valtiņš.

“Visu sezonu starp Roju un Niku bija veselīga sportiskā konkurence, visās sacensībās viņi “kodās” savā starpā un uz goda pjedestāla abi kāpa arī sacensībās Igaunijā,” atklāj N. Gredzens. “Romāns tajās sacensībās piedzīvoja šaušalīgu kritienu no četru metru augstuma, tomēr piezemējās ļoti veiksmīgi un iztika bez lūzumiem.”

Komandai šogad pievienojās arī divi perspektīvi braucēji no Madonas puses – Kārlis Supe un viņa septiņus gadus vecā māsa Marta, kas tika pie Suzannas Gredzenas pirmā mopēda.

“Gatavojoties nākamajai sezonai, jādomā par jaunu tehniku, jo šī ir nobraukta – rāmji lūst un plīst, tāpēc jābūvē jauni, tāpat jāatjauno arī motori,” sarunas noslēgumā par ziemā darāmajiem darbiem stāsta komandas pārstāvis Normunds Gredzens.