Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Domājot par senioru drošību, šogad viņiem Ziemassvētku paciņas Valkas novada pašvaldība nedāvinās

Domājot par senioru drošību, šogad viņiem Ziemassvētku paciņas Valkas novada pašvaldība nedāvinās

Ņemot vērā, ka Covid-19 pandēmija turpinās, un vislielākajam riskam ir tieši pakļauti vecākā gada gājuma cilvēki, Valkas novada pašvaldība ir pieņēmusi lēmumu šogad Ziemassvētku paciņas senioriem nedāvināt.

“Šis lēmums nav saistīts ar pašvaldības budžeta līdzekļu taupīšanu, bet gan domājot par šo cilvēku veselības neapdraudēšanu, jo nav iespējams nodrošināt epidemioloģiski drošu veidu, kā nodot paciņas tik lielam skaitam cilvēku. Var rasties situācija, ka paciņu izsniedzējs (ja seniori paši nāktu pēc paciņām) vai piegādātājs (ja paciņas nogādājam uz mājām) ir asimptomisks (bez slimības pazīmēm), bet jau inficēts,” skaidro Valkas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis.

“Mēs apzināmies, ka šī dāvana daudziem senioriem bija nozīmīga un sagādāja prieku, taču, mūsuprāt, viņu drošība ir svarīgāka.”

Maziem bērniem paciņas tiks piešķirtas līdzīgi, kā iepriekšējos gados. Saldumus saņems bērni, kas dzimuši laika intervālā no 2011.gada 1.janvāra līdz 2020.gada 31.decembrim.

Bērni, kuri mācās bērnudārzos un skolās Valkas novadā, paciņas varēs saņemt izglītības iestādēs. Bērnu vecāki Valkā, kuru atvases vēl nemācās izglītības iestādēs paciņu varēs saņemt Valkas pilsētas kultūras namā. Precīzi datumi tiks izziņoti vēlāk, tāpēc aicinām sekot līdzi aktuālākajai informācijai Valkas novada pašvaldības tīmekļvietnē www.valka.lv un sociālo tīklu kontos. Par paciņu nogādāšanu novada pagastu bērniem rūpēsies pagastu pārvaldes.