Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Idejas skolas labiekārtošanai izvirza skolēni

Sandra Pētersone

2021. gada 26. novembris 08:14

648
Idejas skolas labiekārtošanai izvirza skolēni

Jau rakstījām, ka šogad vasarā būvdarbi sākās Smiltenes novada Palsmanes pamatskolas internāta ēkā, kur atrodas 1.–4. klašu mācību telpas, internāta istabiņas, skolas virtuve un ēdamzāle.

Smiltenes novada dome īsteno projektu “Energoefektivitātes pasākumu īstenošana Smiltenes novada Palsmanes pamatskolas internāta ēkā”, piesaistot būvdarbiem Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējumu.

Visvairāk balsu – lapenei
Pašvaldības izsludinātajā konkursā par projektā plānoto darbu veikšanu uzvarēja Rīgas uzņēmums SIA “Pro Dev”.
Pārbūvēto  internāta ēku plānots nodot ekspluatācijā 2002. gada septembrī, bet redzot, cik labi un raiti celtnieki strādā, Palsmanes pamatskola jau domā, kā labiekārtot skolas apkārtni pēc būvdarbu pabeigšanas, jo apkārtne ievērojami izmainīsies, salīdzinot ar tagadējo ainavu, teic Palsmanes pamatskolas direktore Dace Pērle.
Kad skolā šoruden bija tradicionālā projektu diena, skolēni tika uzaicināti uzzīmēt savas idejas skolas un apkārtnes labiekārtošanai un pēc tam balsojot pašiem noteikt trīs oriģinālākos darbus no visiem iesniegtajiem zīmējumiem. Tas arī tika izdarīts, un šo trīs darbu autori ir Marsels Krēsliņš un Emīls Ķerpe no 4. klases un Viktorija Purkalīte no 5. klases. Skolas svinīgajā līnijā viņi saņēma pateicības par saviem darbiem.  
Bērni rosina ierīkot atpūtas un rotaļu laukumu pie skolas, iegādāties skapīšus katram skolēnam skolas garderobē un izveidot spēļu un rotaļu telpu skolā, kur varētu spēlēt biljardu, galda tenisu, dažādas galda spēles, pasēdēt un atpūsties uz pufiem vai dīvānā.
“Paldies visiem projekta dalībniekiem par radošajām idejām! Visvairāk skolēnu balsoja par to, ka skolai vajag atpūtas vietu ar lapeni, kurai paši jau izvēlējušies vietu skolas pagalmā pie liepām. Skolas apkārtne ir liela, domāsim, ko varam īstenot no skolēnu idejām,” teic Dace Pērle.
Pēc būvdarbu pabeigšanas Palsmanes pamatskolas internāta ēkas pirmajā stāvā izvietosies visas klašu telpas, mājturības kabinets un datorkabinets, bet otrajā telpā tiks paplašināts internāts – četru istabu vietā būs desmit. Pārbūve notiks arī skolas ēdnīcā. Lai telpas atbilstu prasībām, projektā paredzēts internāta ēku pagarināt uz skolas dārza pusi.

Saņem Valsts prezidenta
pateicību
To, ka Palsmanes pamatskolas skolēniem ir savs skatījums uz vietu, kur viņi dzīvo un mācās un pat vēl plašāks, apliecina arī Latvijas Valsts prezidenta Egila Levita nosūtītie apsveikumi 7. klases skolēniem Valteram Roķim, Raineram Ramanim un Keitai Vaitkunai un 9. klases skolniecei Džeinai Ikkertei. Pusaudžiem Valsts prezidenta apsveikums tika pasniegts skolas svinīgajā līnijā.
Uzsverot, ka arī viens ir darītājs, bet vienotās domās un darbos sasniedzami vislielākie mērķi, Egils Levits pateicās viņiem par labajiem domrakstiem konkursā “Es – Latvijas nākotnes veidotājs”, ko rīkoja Valsts prezidenta kanceleja.
Jau rakstījām, ka Palsmanes pamatskolas 7. klases skolnieks Rūdolfs Indrēvics šajā konkursā bija sešu Latvijas skolēnu, konkursa laureātu, vidū un Latvijas Televīzijā 18. novembrī teica uzrunu valsts iedzīvotājiem.