Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Vietējie Kārķu pagastam dāvina tulpju sīpolus

Ilze Fedotova

2021. gada 30. novembris 08:14

1
Vietējie Kārķu  pagastam dāvina tulpju sīpolus

Aizvadītās nedēļas nogalē Kārķu pagasta centrā bija manāma rosība. Tur puķu dobē pie autobusu pieturas tika iestādītas simts tulpes, kas jau pavasarī priecēs kārķēniešus un pagasta viesus.

Tulpju sīpoli ir pagasta iedzīvotāju Līgas un Anda Bullenreiteru dāvinājums savam pagastam. Tulpes stādītas kopā ar Kārķu pagasta pārvaldes pārstāvi Sandru Pilskalni. Arī viņa atzinīgi vērtē vietējo iniciatīvu un iesaistīšanos sava pagasta ainavas izkopšanā. “Līga jau pavasarī konsultēja šīs dobes ierīkošanu. Viņas padomi lieti noderēja visas sezonas garumā,” norāda S. Pilskalne un uzsver, ka līdz ar šo Kārķos Ziemassvētku gaidīšanas laiks iesācies labestības un mīlestības piepildīts.
Aizraušanās ar dārzu un krāšņu puķu dobju ierīkošanu Līgai un Andim ir daudzu  gadu garumā, to zina katrs, kurš paviesojies viņu lauku sētā “Kalējiņi”. Izrādās, ka tā viņu ģimenē jau kļuvusi par nelielu tradīciju, gādāt, lai rudenī kādā vietā tiktu iestādīti puķu sīpoli. “Patiesībā tas jau ir kļuvis mazliet par tradīciju tieši uz valsts svētkiem. Pērn 250 narcišu sīpolus uzdāvināju Strenču pilsētai, kur strādāju par dārznieci. Šogad sanāca iesaistīties arī sava pagasta ainavas iekopšanā, liekot lietā prasmes un zināšanas dārzkopībā. Savukārt Kārķu pagasta pārvalde mani uzrunāja pavasarī, kad pašvaldībā tika iedalīta naudiņa, – vajadzēja cilvēku, kurš konsultētu teritorijas apzaļumošanas jomā. Labprāt atsaucos un palīdzēju sakopt jau esošos apstādījumus un izveidoju pilnīgi jaunu dobi pie autoostas, kā arī skvērā, pie afišu dēļa un pagasta pārvaldes,” atklāj Līga un pauž cerību, ka arī nākamajā pavasarī izdosies izveidot vēl ko jaunu un papildināt stādījumus.
Dobē iestādīti ‘Silver Parrot’ tulpju sīpoli, tās ir tā saucamās  papagaiļtulpes, kurām raksturīgi lieli ziedi ar robainām, viļņainām apziedņa lapu malām, kas atgādina papagaiļa spalvas. Šīs būs baltas ar sārtu nokrāsu.