Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Smiltenes tehnikumā aizvadīts konkurss “Erudīts 2021”

Baiba Vahere

2021. gada 29. novembris 16:15

46
Smiltenes tehnikumā  aizvadīts konkurss “Erudīts 2021”

25.novembrī PIKC “Smiltenes tehnikums” tiešsaistē pulcēja audzēkņus no 15 Latvijas profesionāli izglītojošajām skolām uz konkursu “Erudīts 2021”.

Iespēju būt šā pasākuma organizatoram tehnikumam nopelnīja jaunieši, kuri ar labiem panākumiem pārstāvēja skolu profesionālās izglītības iestāžu audzēkņu konkursā "Erudīts 2019": Sintija Jezuna, Ance Arta Skujiņa, Kristaps Emīls Radziņš, Ernests Aizkalns, Rinalds Petrovs un Sandis Rakovs. Pagājušajā gadā konkurss dēļ pandēmijas nenotika.

“Ļoti vēlējāmies Jūs visus šodien satikt Smiltenes tehnikumā,” konkursa dalībniekus uzrunāja Ingrīda Paegle, direktora vietniece audzināšanas darbā. “Diemžēl, epidemioloģiskās situācijas dēļ tas nav iespējams. Bet jauki, ka varam tikties virtuāli! Visi centāmies, lai jums šodien būtu interesanti. Mūsu skola nākamgad svinēs 100 gadus, ļoti ceram, ka varēsiet atbraukt ciemos nākamajā vasarā! Mums - Smiltenes tehnikumā - patīk uzņemt ciemiņus. Lai jums visiem veicas, izbaudiet iespēju būt kopā un uzzināt kaut ko jaunu! Kā jau konkursā, kādam veiksies labāk… Bet no sirds novēlu, lai pēc šā pasākuma zināms gandarījums būtu ikvienam dalībniekam!”

Kopvērtējumā šoreiz visvairāk – 78,5 punktus - ieguva Jelgavas tehnikums, otrā vieta – PIKC “Saldus tehnikums” komandai (71,5 punkti), trešā vieta – PIKC “Rīgas Valsts tehnikums”  jauniešiem (63 punkti).

Dalībnieki savstarpēji sacentās valodu, sociālās, pilsoniskās un kultūras izpratnes jomā, kā arī dabaszinātņu, matemātikas un tehnoloģiju jomā.

Humanitārajās zinātnēs visvairāk – 27,5 punktus - nopelnīja Jelgavas tehnikuma komanda. PIKC “Saldus tehnikumam - 26,5 punkti un Kandavas Lauksaimniecības tehnikuma jauniešiem - 25 punkti. Eksakto komandu konkurencē ar 48 punktiem uzvarēja Jelgavas tehnikums, otrā vieta – PIKC “Rīgas Valsts tehnikums” (44 punkti), trešā vieta – PIKC “ Saldus tehnikums” komandai (42 punkti).

Smiltenes tehnikuma humanitāro komandu konkursā pārstāvēja: Dominika Lejniece un Samanta Reičela Zlidņeva no 3. b veterinārmedicīnas kursa, bet eksaktajā komandā startēja Toms Vilemsons un Kaspars Vītols no  2.ceļu būves mašīnu tehniķu kursa.

“Konkurss bija grūts, bet interesants,“  atzīst Dominika Lejniece. “Iegūto punktu varēja būt vairāk, toties uzzināju daudz jauna. Tā ir atkal vēl viena jauna, laba pieredze!”

Paldies pasākuma organizatorēm: direktora vietniecēm Rudītei Grabovskai un Ingrīdai Paeglei, kā arī visiem skolotājiem, kuri palīdzēja konkursa sagatavošanā un rūpējās par tā veiksmīgu norisi!