Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Saņem balvu – ozolzīli

Aivars Zilbers

2009. gada 19. janvāris 12:26

1830
Saņem balvu – ozolzīli

Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība Vidzemes slimnīcai ir piešķīrusi balvu "Sadarbības partneris 2008" par labu sociālā dialoga uzturēšanu starp darba devēju un ņēmēju.

 

Balva ir ozolzīle, kas simbolizē iespēju augt un attīstīties. Vidzemes slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Benita Brila informē, ka Vidzemes slimnīca ir vienīgā ārstniecības iestāde Latvijā, kuru ar minēto balvu par padarīto pērn apbalvošanai bija izvirzījusi Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrība.

 

Apbalvojumu Latviešu biedrības Zelta zālē Rīgā slimnīcas valdes priekšsēdētājai Ingūnai Liepai pasniedza Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības priekšsēdētājs Pēteris Krīgers. Viņš ceremonijā uzsvēra, ka arodbiedrību savienības vadība ir rūpīgi izvērtējusi vietējo arodbiedrību darba rezultātus - noslēgtos koplīgumus ar darba devējiem, to izpildi, sniegtās papildu garantijas darbiniekiem, kā arī vietējo arodbiedrību un darba devēju sadarbību sociālo jautājumu risināšanā.

 

"Paziņojums, ka iestādei ir piešķirta balva, mums bija negaidīts un, protams, iepriecinošs. Atzinību slimnīcas arodbiedrība ir izpelnījusies par labas darba vides nodrošināšanu darbiniekiem, bet no tā iegūst arī pacienti.

 

 

Ja medicīnas personālam ir nodrošināti atbilstoši darba apstākļi, darbinieki var izmantot modernus instrumentus, turklāt darba vide ir tā izveidota, lai kādu brīdi var arī atpūsties, tad darbs ir ražīgāks, kvalitatīvāks, bet no tā iegūst pacienti. Veselības aprūpē liela nozīme ir arī mediķu garastāvoklim, laipnībai. Speciālisti un medicīnas māsas tādas būs, zinot, ka viņām ir nodrošinātas visas sociālās garantijas," stāsta B. Brila.

 

Vidzemes slimnīcā Valmierā ir ārstējušies arī daudzi Valkas rajona iedzīvotāji. Valcēniete Mārīte Magone slimnīcā bija ievietota apmēram pirms gada. "Tie darbinieki, kas mani apkalpoja, strādāja ļoti godprātīgi. Turklāt redzēju, ka pacientu ir ļoti daudz. Tik daudz cilvēku apkalpot, tas prasa varonību," saka M. Magone.

 

Kopumā Latviešu biedrības namā balvu - ozolzīli saņēma 15 Latvijas uzņēmumi un iestādes.No Vidzemes vēl to ieguva Salacgrīvas akciju sabiedrība "Brīvais vilnis".