Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Nu pagaidi, pelēci!

Santa Sinka

2009. gada 15. janvāris 08:34

2485
Nu pagaidi, pelēci!

2008./2009. gada medību sezonā nepieredzēti agri izpildīts nomedījamo vilku limits. Atļauts nomedīt bija 150 pelēčus. Jau informējām, ka tuvākajā laikā Valsts mežu dienesta (VMD) Medību daļa solīja izanalizēt vilku populāciju Latvijā, lai varētu noteikt papildu limitu. Tagad tas ir noticis.

 

Ziemeļvidzemes medību inženieris Aigars Ennītis pastāstīja, ka vilku medības var turpināties (sezona ilgst no 31. jūlija līdz VMD noteiktā nomedīšanas limita sasniegšanai, bet ne ilgāk par 31. martu - red.), jo noteikts papildu limits.

 

 

Tagad visā Latvijā atļauts nomedīt vēl piecdesmit vilkus. No tiem divdesmit - šaipus Daugavai. "Konkrētāk par virsmežniecībām un mežniecībām nav iedalīts, kurš pirmais paspēs, tam tiks. Tuvojoties limita beigām, Valsts mežu dienests noteikts, kam papildus vēl ļaus nomedīt desmit vilkus," stāsta A. Ennītis.

 

Viņš atgādina, ka medību vadītāja pienākums ir sastādīt aktu par vilku vai lūšu nomedīšanu turpat mastā, nepametot notikuma vietu. Savukārt iedzīvotājiem der atcerēties, ka gadījumos, kad lielie plēsēji (vilki, lūši, lāči) nodarījuši postījumus mājdzīvniekiem, ir jāziņo VMD.

 

 

Dienestam ir svarīgi uzskaitīt postījumus, jo tas ir viens no pamatdokumentiem, kas ļauj noteikt papildu medījamo dzīvnieku limitu.