Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Pasaules mediji ziņo par protesta akciju un nekārtībām Rīgā

Aģentūra LETA

2009. gada 14. janvāris 01:06

517
Pasaules mediji ziņo par protesta akciju un nekārtībām Rīgā

Pasaules mediji otrdien informē gan par protesta akciju Doma laukumā Rīgā, tās rīkotājiem un iemesliem, gan par nekārtībām, kas vakarā izraisījušās Vecrīgā, lai gan ziņas par nemieriem sākotnēji bija paskopas.

Skatīt fotoreportāžu!

 

Raksturojot mītiņu Doma laukumā kā vienu no plašākajām protesta akcijām kopš neatkarības atjaunošanas 1991.gadā, mediji apraksta Latvijas pašreizējo ekonomisko situāciju, cilvēku noskaņojumu un atgādina "lietussargu revolūciju".

 

 

Nekārtības no notikuma vietas aprakstījušas ziņu aģentūras "Reuters" un AFP, Krievijas aģentūra "Regnum"; bet lielākā daļa ārvalstu preses pārstāsta Latvijas mediju sniegto informāciju.

 

 

Ārzemju aģentūras, tai skaitā Krievijas mediji, visnotaļ korekti atzīmē, ka pati protesta akcija, kuras laikā aptuveni 10 000 cilvēki pieprasījuši Saeimas atlaišanu, norisinājusies mierīgi, bet agresiju un pretestību operatīvajiem darbiniekiem izrādījuši no vairākiem simtiem līdz tūkstotim cilvēku, galvenokārt agresīvi noskaņotu jauniešu.

 

 

Mediji atzīmē, ka Latvijas drošības struktūras situāciju vērtējušas kā smagu, policija Rīgā izsludinājusi trauksmi un cietušie ir abās pusēs. Par aizturētajiem ārvalstu prese pagaidām neziņo.