Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Janvāris gaidāms auksts un sniegots

Aģentūra LETA

2009. gada 2. janvāris 16:06

1194
Janvāris gaidāms auksts un sniegots

Janvāris gaidāms auksts un sniegots, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūras sinoptiķi.

 

Kopumā mēneša vidējā gaisa temperatūra būs ap normu vai kādu grādu zem tās. Janvārī gaisa temperatūras norma valsts austrumu rajonos ir mīnus 6,8 grādi pēc Celsija skalas, bet Baltijas jūras piekrastē - mīnus 2,3, mīnus 2,5 grādi.

 

 

Arī nokrišņu daudzums gaidāms ap normu, kas Latvijas lielākajā daļā ir no 30 līdz 60 milimetriem (mm), Kurzemes un Vidzemes rietumu nogāzēs - no 60 līdz 70 mm.

Mēneša pirmajā dekādē gaidāms mēreni auksts laiks, bieži ar sniegu. Dekādes sākumā pūtīs brāzmaini rietumu, ziemeļrietumu vēji.

 

 

Gaisa temperatūra naktī būs no mīnus 2 grādiem līdz mīnus 7 grādiem, austrumu rajonos tā pazemināsies līdz mīnus 12 grādiem. Dienā gaisa temperatūra gaidāma no 0 līdz mīnus 5 grādiem, valsts austrumos - no mīnus 6 grādiem līdz mīnus 10 grādiem.

 

Dekādes otrās puses sākumā austrumu rajonos naktī temperatūra var pazemināties līdz mīnus 12, mīnus 17 grādiem.

 

 

Otrajā dekādē saglabāsies sals, brīžiem arī snigs. Vissiltākās dienas gaidāmas dekādes otrajā pusē, līdz ar to Latvijas rietumu rajonos iestāsies atkusnis.

 

 

Mēneša trešajā dekādē gaidāms salīdzinoši auksts laiks ar nelielu sniega daudzumu. Dekādes sākumā piekrastē pūtīs brāzmains ziemeļu, ziemeļrietumu vējš.

 

 

Gaisa temperatūra naktī būs no mīnus 7 līdz mīnus 12 grādiem, dienā - no mīnus 2 līdz mīnus 7 grādiem. Pēdējās dekādes vidū austrumos naktī termometra stabiņš noslīdēs līdz mīnus 15, mīnus 20 grādu atzīmei, bet dienā gaidāms mīnus 6 līdz mīnus 11 grādu sals.