Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Smiltenes tehnikumā donoru dienā atsaucību izrāda 101 cilvēks

Santa Sinka

2008. gada 4. decembris 11:46

1366
Smiltenes tehnikumā donoru dienā atsaucību izrāda 101 cilvēks

Rīkojot donoru dienas Smiltenē, cilvēku atsaucība vienmēr ir milzīga. Ir bijuši gadījumi, kad Valsts asinsdonoru centra darbiniekiem nācies cilvēkiem atteikt iespēju ziedot asinis, jo vienā dienā nav iespējams pieņemt vairāk par 150 donoriem. Lai tas neatkārtotos, šomēnes Smiltenē donoru dienu rīko divas reizes.

 

Viena no tām bija vakar, 3. decembrī, Smiltenes tehnikumā. "Tehnikums tika izvēlēts, jo donoru dienās daudzi asins ziedotāji ir tieši tehnikuma audzēkņi. Vēlmi ziedot asinis bija izteikuši arī pedagogi. Bet viņi neatļāvās kavēt darbu, vairākas stundas stāvot garā rindā," saka Latvijas Sarkanā Krusta Smiltenes nodaļas vadītāja Maruta Vīgante.

 

 

Smiltenes tehnikumā šo aktivitāšu kūrētāja ir Latvijas Sarkanā Krusta jauniešu grupas koordinatore Māra Šaudiņa. Viņa pastāstīja, ka par asins donoriem Smiltenes tehnikumā kļuva 101 cilvēks, no tiem 33 pirmreizēji donori.

 

 

Savukārt septiņi saņēma atteikumu dažādu iemeslu dēļ. "Viņa pateicas visiem donoriem, jo nebija cerējusi uz tik lielu atsaucību. Sākumā domāju, ka būs ap 70 asins ziedotājiem, jo ceturto kursu audzēkņi ir projām praksē," saka M. Šaudiņa.

 

 

Nākamā donoru diena notiks 9. decembrī Smiltenes kultūras un sporta centrā no pulksten 10.00 līdz 13.00. Tāpat kā tehnikumā, arī kultūras centrā ieradīsies Valsts asinsdonoru centra Latgales filiāles speciālisti. Vairāk par donoru dienu lasiet 6. decembra "Ziemeļlatvijas" numurā.