Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Olimpiskā gaisotnē atzīmē jubileju

Inga Karpova

2008. gada 25. novembris 08:45

1222
Olimpiskā gaisotnē atzīmē jubileju

Valkas rajonā Valmieras Pilsētas galeriju "Valleta" atpazīst vairāk nekā 80 procentu iedzīvotāju. Pēdējā laikā šo tirdzniecības vietu iecienījuši arī igauņi, kuri atklājuši, ka Valmiera ir tuvāk nekā Tartu. Arī modes preču cenas esot salīdzinoši lētākas nekā lielajos Tartu tirdzniecības centros.

 

Sestdien "Valletā" olimpiskā gaisotnē, piedaloties Latvijas BMX olimpiešiem - valmieriešiem Mārim Štrombergam, Ivo Lakučam un Artūram Matisonam - notika pirmās gada jubilejas svinības ar olimpisko spēļu programmu, atrakcijām bērniem, bārmeņu šovu un grupas "Astro'n'out" uzstāšanos.

 

Apkopotie dati liecina, ka šajā gadā PG "Valleta" ir apmeklēta vairāk nekā trīs miljonu reižu. Savukārt izdarīto pirkumu skaits no gada sākuma līdz novembra vidum ir 1 miljons 647 tūkstoši 806 pirkumi.

 

 

PG "Valleta" īpašnieks - SIA "VRPB" valdes priekšsēdētājs Jurģis Ābele - informēja, ka pašreizējie finanšu rādītāji atbilst plānotajiem. Laikā no 1. janvāra līdz 16. novembrim apgrozījums ir sasniedzis 8 534 620,02 latus - reģionam tas ir labs rezultāts.

 

 

Pirmajā darbības gadā jaunam objektam ir jāieņem sava vieta tirgū, tādēļ paredzams, ka nākamgad apgrozījums varētu pat palielināties. Dati liecina, ka pircēji visvairāk savu naudu tērē skaistumkopšanai, ikdienas preču, juvelierizstrādājumu un bižutērijas iegādei. Tas nozīmē, ka ikdienā veikalus vairāk apmeklē sievietes.

 

Tendence, kas šobrīd parādās arī PG "Valleta", ir tirgotāju vēlme pēc plašākām tirdzniecības telpām. Piemēram, lai izveidotu 400 kvadrātmetru lielu "Cubus" veikalu, vajadzēja apvienot četras tirdzniecības vietas.

 

"Tā ir normāla Eiropas prakse," atzīst PG "Valleta" direktors Māris Āboltiņš. Savukārt, runājot par tuvākajiem tirdzniecības centra plāniem, M. Āboltiņš atklāja, ka šogad vēl ir plānots atklāt vismaz trīs jaunus veikalus. Pašlaik šeit ir 70 tirdzniecības un pakalpojumu sniegšanas vietu.

 

Sestdien tirdzniecības centrā uzstādīja arī jaunu 2,3 metru augstu multimediju stendu, kas turpmāk dos iespēju izmantot bezmaksas internetu, iegādāties transporta biļetes un uzzināt par dažādiem pasākumiem un akcijām.