Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Valkā: Praksē - nākamās pavāres

Aivars Zilbers

2008. gada 30. oktobris 09:41

1844
Valkā: Praksē - nākamās pavāres

Šonedēļ vairākās Valkas sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumu virtuvēs varēja ieraudzīt jaunas darbinieces. Tas nozīmē tikai to, ka ir sākusies prakse mācību centra SIA "Buts" rīkoto pavāru kursu kursantēm.

 

Nodarbinātības valsts aģentūras Valkas filiāles vadītājas vietniece Linda Ščerbane informē, ka kursos mācās sešas darba meklētājas. "Pavāri vajadzīgi ne tikai mūsu, bet arī Valmieras un Cēsu rajonā.Pirms izvēlējāmies profesiju bezdarbnieku pārkvalifikācijai, izpētījām pieprasījumu un starp biežāk minētajiem bija arī pavāra profesija," saka L. Ščerbane.

 

SIA "Buts" Valkas filiāles vadītājs Andris Metuzāls informē, ka kursi notiek četrus mēnešus un beigsies 14. novembrī. Kursantēm nepieciešamās zināšanas plānots apgūt 240 stundās.

 

"Prakse notiek mācību nobeigumā. Par pasniedzējām strādā profesionālas pavāres no mūsu pilsētas," stāsta A. Metuzāls. Praktikantes strādā SIA "Pedelīte", SIA "Magone" un SIA "Rozi".

 

SIA "Rozi" apsaimniekotajā Valkas ģimnāzijas virtuvē satiktā praktikante Rūta Celmiņa atzīst, ka ēdienu gatavojusi arī pirms mācībām, tādēļ nolēmusi šajā jomā padziļināt zināšanas un pārkvalificēties. "Šādi kursi dod labu iespēju darba meklējumos. Domāju, ka darbu tagad atradīšu," saka R. Celmiņa.