Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Operācijai vēl nepietiek

Aivars Zilbers

2008. gada 23. oktobris 16:50

3940
Operācijai vēl nepietiek

Vajadzīgo 1200 latu vietā aklajai meitenei saziedots pustūkstotis

Šīs nedēļas sākumā aklajai gadu un dažus mēnešus vecajai meitenītei Kristīnei iedzīvotāji bija saziedojuši jau 505 latus. Acu operācijai ziedotā nauda ir ieskaitīta Latvijas Sarkanā Krusta Valkas komitejas bankas kontā.

 

Komitejas izpilddirektore Gaļina Sokolova stāsta, ka pēdējās dienās vēl neviens bankas kontā naudu nav ieskaitījis, bet ziedotā summa kļuvusi lielāka Sarkanā Krusta kastītē veikalā "Vēlme". Šobrīd gan Sarkanā Krusta darbinieki vēl neplāno kastītes veikalos "Elvi" un "Vēlme" atvērt, jo saziedotās naudas nav tik daudz, lai to darītu.

 

"Ziemeļlatvija" jau informēja, ka Valkas iedzīvotājai Astrai Ābelītei piedzima neredzīga meitiņa. Sanktpēterburgas Bērnu klīnikas mikroķirurgs Oļegs Diskoļenko pēc Kristīnes apskates pateicis, ka Kristīne var atgūt redzi, bet nepieciešamas divas operācijas. Pirmā operācija ir plānota nākamgad martā un tā maksā 1200 latu.

 

Paziņojums, ka Kristīnei ir iespēja ieraudzīt šo pasauli nāca laikā, kad Astras ģimenē dzīve bija kļuvusi grūtāka. Meitenes tēvs zaudēja darbu celtniecības firmā, jo pašam uzņēmumam sākās finansiāli grūtāks laiks un samazinājās darbu apjoms. Šobrīd viņš strādā dažādus palīgdarbus, bet ar nopelnīto pietiek vien iztikai.

 

Astra saņem dažus latus no valsts par bērna audzināšanu un Kristīnei piešķirto 50 latu invaliditātes pensiju. "Man vecāki dzīvo Blomē, bet arī viņi nevar palīdzēt, jo mamma ir invalīde un tētim jāuztur un jākopj viņa. Šobrīd mums nav iespējams nekur citur dabūt naudu, tādēļ vērsos pēc palīdzības Sarkanā Krusta organizācijā. Nesen mums zvanīja no Sanktpēterburgas klīnikas un teica, ka meitai acu operāciju varot veikt arī ātrāk, ja ir iespēja samaksāt," stāsta A. Ābelīte.

 

Kristīne ģimenē ir vienīgais bērns, un vecāki ļoti grib, lai viņa justos laimīga. G. Sokolova cer, ka iedzīvotāju atsaucība neapsīks un vajadzīgā summa tiks saziedota. Atgādinām, ka naudu var ziedot Sarkanā Krusta Valkas komitejas SEB bankas kontā LV46UNLA0017000700515, kā arī Valkas veikalos "Vēlme" un "Elvi".