Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Nebūsim vienaldzīgi! Lūdz palīdzēt meitiņai

Aivars Zilbers

2008. gada 17. oktobris 10:19

11662
Nebūsim vienaldzīgi! Lūdz palīdzēt meitiņai

Latvijas Sarkanā Krusta Valkas komitejas darbiniecēm ikdienā nākas uzklausīt vairākus stāstus par nelaimēm, kas piemeklējušas kādu cilvēku vai ģimeni, tomēr šonedēļ dzirdētais viņām lika acīs sariesties asarām.

 

Palīdzību meklēt bija atnākusi valcēniete Astra Ābelīte, kurai priekšlaicīgās dzemdībās piedzima akla meitiņa. Kristīne savā gada un dažu mēnešu īsajā mūžā acu tīklenes deformācijas dēļ vēl nav redzējusi dienas gaismu.

 

 

Jaunā māmiņa ir vērsusies pēc palīdzības arī pie Latvijas mediķiem. "Trīs mēnešus ar bērnu pavadīju Bērnu klīniskajā slimnīcā Rīgā, taču rezultātu nebija. Uzzināju, ka acu operācijas Krievijā, Sanktpēterburgas Bērnu klīniskajā slimnīcā, veic mikroķirurgs Oļegs Diskoļenko.

 

 

Bijām pie viņa. Ķirurgs apsolīja, ka operācija būs veiksmīga, bet par to jāmaksā 1200 latu," stāsta A. Ābelīte.

 

Lai mazā Kristīne varētu redzēt, nepieciešamas divas operācijas. Samaksas lielums par otro vēl nav zināms. Aklās meitenes vecāki pašlaik ir bezdarbnieki un prasīto summu nespēj sagādāt.

 

Sarkanā Krusta Valkas komitejas izpilddirektore Gaļina Sokolova iedzīvotājus lūdz ziedot naudu organizācijas SEB bankas kontā LV 46 UNLA 0017 0007 0051 5, lai Kristīne ieraudzītu šo pasauli.

 

Ziedojuma konts:  LV46UNLA0017000700515 ar norādi Kristīnes operācijai.

 

Sarkanā Krusta reģ, nr. - LV40008002279

 

Ziedod var arī Valkas veikalā "ELVI", kur Sarkanais Krusts ir novietojis šim gadījumam ziedojumu kastīti.