Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Zināmi konkursa “Sakoptākā Valkas rajona pašvaldība 2008” rezultāti

Inga Karpova

2008. gada 17. oktobris 09:14

2317
Zināmi konkursa “Sakoptākā Valkas rajona pašvaldība 2008” rezultāti

Šodien Valkas kultūras namā godinās konkursa "Sakoptākā Valkas rajona pašvaldība 2008" dalībniekus un uzvarētājus. Šogad pirmo reizi komisija vērtēja arī pilsētas, kuras izteici vēlmi piedalīties konkursā.

 

"Šo konkursu katru gada rīko Valkas rajona padome. Līdz šim konkursā piedalījās tikai pagasti, bet šogad arī Valka, Strenči un Seda," informē vērtēšanas komisijas sekretāre Mārīte Magone.Šogad konkursā nepiedalījās Grundzāles pagasts un Smiltene.

 

Pēc komisijas vērtējuma, pagastu grupā sakoptākās pašvaldības ir Blomes pagasts (priekšsēdētāja Zigeta Vīķele), Palsmanes pagasts (Tigna Podniece) un Trikātas pagasts (Cilda Purgale). Vidzemes skatē piedalīsies Palsmanes pagasts. Atbilstoši vērtējumam pilsētu grupā labākās titulu izcīnīja Valka.

 

 

Konkursa komisija pašvaldības vērtēja vairākās nominācijās. Nominācijā "Pagasta, pilsētas attīstības iespējas" vislabākais bija Bilskas pagasts un Valkas pilsēta. Smiltenes pagasts un Seda uzvarēja nominācijā "Zemkopība un lauku vide".

 

 

Savukārt Jērcēnu pagasts un Strenči bija vislabākie nominācijā "Mežs un sabiedrība". Variņi, Valka un Strenči bija vislabākie nominācijā "Izglītība un sports". Savukārt Vijciems un Strenči ieguva visvairāk punktu nominācijā "Kultūrvides veidošana". Vislabākie sociālā darba veikšanā ir Jērcēnu un Smiltenes pagasts, kā arī Valka.

 

 

Trikāta un Strenči visvairāk rūpējas par vides aizsardzību, bet labākās ielas un ceļi ir Valkā un Valkas pagastā. Sakoptākā uzņēmējdarbības vide ir Smiltenes pagastā un Valkā. Jērcēnu pagasts un Strenči var lepoties ar labāko veselības aprūpi. Iedzīvotāji civilās aizsardzības un ugunsdrošības jautājumos visdrošāk var justies Trikātā un Strenčos.

 

 

 Bērnam un ģimenei draudzīgākās pašvaldības titulu ieguva Palsmanes pagasts un Valka. Dialoga meistara titulu izcīnīja Blomes pagasts un Valka. Stipra pilsoniska sabiedrība dzīvo Blomē un Valkā. Savukārt e-pārvaldes ieviešanā vislabāk veicies Vijciemā, Brantos, Blomē un Valkā.

 

Vērtēšanas komisija piedzīvojusi vairākus pārsteigumus. M. Magone atmiņā atsauc visspilgtākos: Palsmanes pagastā, SIA "Palsmane" fermā govis guļ uz mīkstiem paklājiem un tām spēlē mūzika.

 

 

Savukārt Kārķu pagasta "Lūčos" komisiju pārsteidza Ilzes Brices gleznas, bet pagasta centrā - sakoptā atpūtas vieta Lustiņdruva. Valkas pagastā pie Tāļa Lārmaņa pļavās vienā kvadrātmetrā aug 50 augu sugas, bet Variņos garāki rudzi ir par pašu pagasta priekšsēdētāju Uldi Birkenšteinu.

 

 

 Savukārt Plāņu pagastā pārsteidza Riharda Circeņa labības lauki un bitenieka Roberta Pēčas bišu dravas neparastu formu bišu stropi.