Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Donoru dienā Smiltenē negaidīti liela atsaucība

Santa Sinka

2008. gada 11. septembris 14:17

1665
Donoru dienā Smiltenē negaidīti liela atsaucība

Šodien Smiltenes kultūras centrā pulcējās nepilni divsimt cilvēki, kuri vēlējās ziedot asinis Valsts asinsdonoru centram. Daudz bija jauniešu.

 

Latvijas Sarkanā Krusta Smiltenes nodaļas vadītāja Maruta Vīgante jau iepriekš cerēja uz cilvēku atsaucību, bet nebija gaidījusi tik milzīgu. "Šoreiz ziedot asinis bija ieradušies ļoti daudz jaunu donoru, tomēr ne visi to varēja izdarīt. Vairākiem jauniešiem bija zems asinsspiediens. Donoru vidū bija arī daudzi tādi, kuri asinis ziedojuši vairāk kā 50 reižu," atklāj M. Vīgante.

 

"Jūs esat visatsaucīgākie donori. Uz Smilteni tiešām ir vērts braukt biežāk kā četras reizes gadā, jo katrā no tām klāt nāk jauni asinsdonori. Tomēr līdz ar to donoru centra darbinieki ir daudz noslogotāki," saka donoru atlases daļas reģistratore Inese Godijenko.Neilgi pirms donoru dienas noslēguma I. Godijenko bija reģistrējusi 198 cilvēkus, kuri vēlējās nodot asinis.

 

"Ziemeļlatvija" novēroja, ka tiem cilvēkiem, kuri kultūras centrā ieradās īsi pirms vieniem, tika atteikta iespēja ziedot asinis šajā reizē. "Asinis varam paņemt tikai no 150 cilvēkiem, citādi tās nebūs kvalitatīvas," paskaidro donoru atlases daļas reģistratore.

 

M. Vīgante pastāstīja, ka cilvēku lielās atsaucības dēļ nākamajā reizē Smiltenē donoru dienu organizēs mazliet citādāk. "Ar Valsts asinsdonoru centru esam vienojušies, ka nākamajā reizē asinis varēs ziedot gan kultūras centrā, gan Smiltenes tehnikumā," stāsta M. Vīgante.