Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Dzīvnieku patversmes ideja attaisnojusies

Inga Karpova

2008. gada 27. augusts 15:35

1165
Dzīvnieku patversmes ideja attaisnojusies

Pašlaik Valkas dzīvnieku patversmē mitinās divi peļu junkuri un viena paliela auguma suņu meitene, kas līdzinās rotveileru sugas pārstāvei. Uz laiku nelaimē nokļuvušie mājdzīvnieki cer, ka izdosies atrast jaunas un siltas mājas.

 

Patversmes vadītāja Rita Luguze aicina līdzcilvēkus būt atsaucīgiem un līdzjūtīgiem un nepieciešamības gadījumā pieņemt šos dzīvniekus. Ja kāds vēlas dod patvērumu, tad var zvanīt uz mobilo tālruni 26688217.

 

 

Iebraucot patversmes teritorijā, pretim, priecīgi murrādams, skrien raibs kā pupas zieds runčuks, kuru Rita iesaukusi par Mursi. Kaķu puika ir bezgala mīļš, komunikabls un sabiedrisks, tāpēc būs lielisks draugs cilvēkam, kurš dzīvo mājās, piemēram, pensionāram.

 

 

Mursim ar attiecīgu ķirurģisko iejaukšanos ir liegta mīlas prieku baudīšana, tāpēc viņa sirds mūžu mūžos piederēs tikai saimniekam. Mursis atrasts Lauktehnikas dzīvojamajā rajonā. un patversmē mitinās kopš jūnija sākuma. Rita kaķa mīlīgā rakstura dēļ nespēj ieslēgt telpā, tāpēc Mursis brīvi staigā pa patversmes teritoriju.

 

Otrs murrātājs mitinās savā būrītī, jo pagaidām vēl ir bailīgs un uztraucies, jo tikai dažas dienas dzīvo neierastos apstākļos. Rita mazo bēdu brāli sauc par Mīļumu, jo mazais runčuks izaugs par mīļu un uzticamu biedru. Mīļuma kažociņš laistās kapara zeltainumā, bet ačeles spīd kā mazi lukturīši. 

 

 

Piecas dienas patversmē mīt paliela auguma suņu meitene, kuru nejauši mežā atraduši sēņotāji. Suns izmisīgi pieskrējis cilvēkiem un vairs nav atkāpies ne soli. Rita negrib ticēt, ka mīlīgo suni cilvēki tīšu prātu pametuši likteņa varā mežā.

 

Ieraugot Ritu, suns luncina garo asti un uzticīgi skatās acīs savai pašreizējai kopējai. Ap suņa kaklu ir brūna siksna. Patversmes vadītāja cer, ka izdosies, iespējams, atrast īstos saimniekus.

 

 

Ja tā nenotiks, tad kucītei mājas apsolījuši cilvēki, kas viņu atraduši mežā.Ritas pieredze liecina, ka arvien biežāk cilvēki savus mājdzīvniekus meklē patversmē, jo pārliecinājušies, ka šie dzīvnieki ir daudzkārt uzticamāki un mīlīgāki.