Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Eksperti vērtēs a/s “Smiltenes piens” siera un skābā krējuma kvalitāti

Santa Sinka

2008. gada 28. augusts 00:06

2610
Eksperti vērtēs a/s “Smiltenes piens” siera un skābā krējuma kvalitāti

A/s "Smiltenes piens" piedalās Latvijas Piensaimnieku centrālās savienības konkursā, kurā eksperti novērtēs siera un skābā krējuma kvalitāti. Iepriekšējo gadu konkursos smilteniešu rezultāti bija labi.

 

"Katrs kārtīgs piensaimnieks piedalās šajā konkursā," tā par dalību konkursā saka a/s "Smiltenes piens" valdes priekšsēdētāja Gita Mūrniece.

 

G. Mūrniece stāsta, ka konkursa rezultāti būs zināmi tikai nākošajā nedēļā. "Iepriekšējos gadus konkursā veicies labi. Mēs vienmēr cenšamies, lai piena kvalitāte nemainītos un būtu laba. Tomēr pēc pieredzes varu teikt, ka ik gadu rodas kādas nianses, kas ir neizbēgami.

 

 

Tāpēc ir svarīgi, lai kvalitāti novērtē arī eksperti, ne tikai pircēji," atklāj a/s "Smiltenes piens" valdes priekšsēdētāja.

 

Pirms pieciem gadiem, kad konkursā pirmo reizi vērtēja arī skābo krējumu a/s "Smiltenes piens" ieguva trešo labāko rezultātu. Bet par labāko atzina "Talsu piensaimnieku".

 

Konkursā par skābā krējuma un siera kvalitāti krējumu vērtēs divās grupās, bet sieru - piecās.Šodien noteiks svaigā siera kvalitāti, kurā pārbaudīs augu tauku klātbūtni un veiks mikrobioloģiskās un ķīmiskās analīzes.

 

Par a/s "Smiltenes piens" konkursa rezultātiem varēs lasīt kādā no nākamajiem "Ziemeļlatvijas" numuriem.