Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Valkas jaunie ugunsdzēsēji Rīgas kausa izcīņā iegūst medaļas

Aldis Dubļāns

2008. gada 23. jūlijs 17:03

1672
Valkas jaunie ugunsdzēsēji Rīgas kausa izcīņā iegūst medaļas

Rīgā notikušās ir tradicionālās ugunsdzēsēju sacensības 100 metru šķēršļu joslas pārvarēšanā un tajās piedalās gan pieaugušie, gan jaunieši.

 

Valku vidējā grupā pārstāvēja Mārtiņš Beiša un Dairis Apša. Jaunākajā grupā Arturs Kurmejevs un Madars Dics, kuram šīs sacensības bija debija. Treneris Vitālijs Mikāns ar puišu sniegumu ir apmierināts.

 

"Jo īpašs prieks man ir par Mārtiņu, kurš jaunākajā grupā visu laiku valstī bija līderis un nu viņš ir labākais arī vidējā grupā," gandarīts treneris.

 

 

Mārtiņš izcīnīja 1. vietu, bet Dairim pietrūka par mata tiesu, lai kāptu uz goda pjedestāla. Viņš palika ceturtais. Arturs izcīnīja 2. vietu. Madars deviņu dalībnieku konkurencē palika sestais un treneris to vērtē kā panākumu, turklāt sāks krāties sacensību pieredze.

 

100 metru šķēršļu skrējienā jāpārvar sēta (170 centimetri), jāpaķer divas šļūtenes, jānoskrien pa 1,2 metru augstu un astoņus metrus garu baļķi, jāizritina un jāsavieno abas šļūtenes, jāpievieno pie sadalītāja un līdz finišam jāpaspēj šļūtenei pievienot stobru.

 

 

Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Operatīvās daļas operatīvais dežurants Sergejs Drožžins uzskata, ka šīs ir vizuāli interesantas sacensības. Labākie Eiropas sportisti šo distanci veic ātrāk par 15 sekundēm. Viņiem līdz automātismam izstrādāta katra nianse. Latvijas labākie vecākās grupas jaunieši distanci veic apmēram 18 sekundēs.

 

Tuvākās sacensības jauniešiem būs Latvijas čempionāts 1. augustā. Pēc tam Rīgā paredzēts piedalīties Kronberga kausa izcīņā. Tajās ar āķkāpnēm jārāpjas tornī. Savukārt 21. un 22. augustā Valmierā notiks Baltijas valstu čempionāts.