Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Represētie neaizmirst pagātni

Santa Sinka

2008. gada 22. jūlijs 12:20

705
Represētie neaizmirst pagātni

Latvijas Politiski represēto apvienības salidojums Ikšķilē kuplā skaitā pulcēja dalībniekus no visdažādākajām vietām, arī Valkas rajona.

 

"Latvijas Politiski represēto apvienības salidojumā ar dziļām skumjām konstatēja, ka gada laikā viņsaulē aizgājuši 2500 politiski represēto. Tomēr, raugoties Ikšķiles estrādē, tas nebija jūtams. Tieši otrādi, estrādē trūka sēdvietu, jo salidojumu apmeklēja ļoti daudzi," stāsta Smiltenes novada politiski represēto nodaļas "Trimdinieks" biedrs Jānis Kampe.

 

Viņš pastāstīja, ka represētie ar asarām acīs vēroja un no jauna pārdzīvoja baisās pagātnes notikumus, skatoties Saldus tautas teātra un Zemessardzes orķestra izpildīti uzvedumu "Neaizmirsīsim pagātni".

 

Politiski represētie ar patiesu cieņu uzņēmuši Valsts prezidenta Valda Zatlera un viņa kundzes ierašanos uz nozīmīgo pasākumu.

 

 

"Tas nozīmē, ka no viņa puses nav neviens represētais aizmirsts un okupantiem nekas nav piedots. Prezidents uzsvēra, ka politiski represētie ir valsts stiprākā daļa, un tai ir jāturpina strādāt politiski aktīvi," uzskata J. Kampe.

 

"Trimdinieks" valde sirsnīgi pateicas Smiltenes pilsētas domei, pagasta padomei un tehnikuma vadībai par atbalstu.