Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Jauniešiem nezūd vēlme dziedāt

Inga Karpova

2008. gada 11. jūnijs 10:17

2644
Jauniešiem nezūd vēlme dziedāt

Jūnija sākumā Olgas konkursa - disenītes finālā Rīgā, tirdzniecības centrā "Mols" Valkas rajona pārstāvji ieguva godalgotas vietas.

 

Fināliste Kristīne Šomase no Jērcēnu pagasta, kura dziedāja solistu grupā vecumā no 13 līdz18 gadiem, ieguva 2. vietu. Savukārt Valkas kultūras nama jauniešu popgrupas "Kā neviens" kvartets - Līga Pulka, Kristaps Meļķis, Anete Selga un Laura Pulka - izcīnīja 3. vietu. Kvartets izpildīja populāro dziesmu "Kā neviens".

 

"Divas jaunietes, neskatoties uz 9. klases beigšanas eksāmenu slodzi, atrada laiku un uzņēmību piedalīties gan pusfinālā, gan finālā," ir gandarīta popgrupas vadītāja Mārīte Meļķe. Viņa priecājas par šo uzvaru, jo nevienam no šiem jauniešiem nav mūzikas skolas pamatu dziedāšanā, bet rezultāts panākts ar neatlaidīgu darbu, ar savstarpēju cieņu un patiesu vēlēšanos dziedāt.

 

Kvarteta dalībnieks Kristaps atzīst, ka pašlaik viņa dzīvē svarīgākās nodarbes ir dziedāšana un teātra spēlēšana. Puisis uzskata, ka viņiem visiem kvartetā ir mīļas attiecības bez liekiem asumiem. Ja nepieciešams, jaunieši pirms kāpšanas uz skatuves cits citu uzmundrina. Kristaps ir pārliecināts, ka arī turpmāk dziedās.