Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Piensaimnieki jau sāk ielīgot Jāņus

Sarmīte Ozola

2008. gada 4. jūnijs 15:17

804
Piensaimnieki jau sāk ielīgot Jāņus

Klāt jūnijs un pēdējais laiks sākt domāt par Jāņu siera siešanu un kārtīga alus sarūpēšanu. Valkas rajona piensaimnieki sestdien dosies pieredzē dalīties un svētkus ielīgot uz kaimiņu rajonu.

 

Biedrība "Siera klubs", sadarbībā ar Latvijas TV 1, sestdien Cēsu rajonā rīko pikniku "Sieru sēju, sieru ēdu", kurā piedalīsies arī akciju sabiedrības "Smiltenes piens" un "Trikātas siers" pārstāvji.

 

 

Biedrības valdes priekšsēdētāja Vanda Davidanova sola, ka piknikā būs baudāma siera zupa, ar sieru pildītas foreles, siera pankūkas un daudz citu gardumu. No Latgales piegādāšot kārtīgu pašbrūvēto alu un mājās sietu sieru.

 

 

Pasākuma viesiem būs iespēja piedalīties makšķerēšanas sacensībās, kuru lomā solītas stores. Noķertās zivis kūpinās un liks piknika galdā. Kā jau pieklājas Jāņu ielīgošanā, būs arī dziesmas un ugunskurs. Par muzikālo skanējumu rūpēsies viens no Valkas rajona Jāņiem. Ņemot vērā, ka piknika dalībniekiem tas vēl ir noslēpums, muzikantu neatklāsim arī mūsu lasītājiem.

 

 

Tiem, kuri vēlas pasākuma notikumus redzēt un dzirdēt, var 22. jūnijā ieslēgt Latvijas TV 1 pulksten 19.00, kad tur rādīs raidījumu "Sieru sēju". Arī portāls ziemellatvija.lv plāno klātienē vērot visus notikumus un pēc tam par tiem stāstīt saviem apmeklētājiem.