Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Smiltenē tradicionālo Jāņu teātra izrādi pārceļ no Jāņkalna uz viesnīcas „Brūzis” teritoriju

Madara Fridrihsone

2008. gada 4. jūnijs 10:02

4184
Smiltenē tradicionālo Jāņu teātra izrādi pārceļ no Jāņkalna uz viesnīcas „Brūzis” teritoriju

23. jūnijā tradicionāli būs iespējams vērot izrādi par godu vasaras saulgriežiem. Šogad smilteniešus un pilsētas viesus priecēs Smiltenes tautas teātra izrāde „Preilenīte". Atšķirībā no citiem gadiem teātra izrāde no Jāņkalna ir pārcelta uz viesnīcas „Brūzis" teritoriju.

 

Zinaida Bērza skaidro, ka šāds risinājums meklēts, lai cilvēkiem būtu interesantāk un būtu kaut kas jauns. Brūzis ir vislabāk piemērots tieši tāpēc, ka lugas darbība risinās pie krogus ēkas un tas kalpos kā dekorācija. „Ir paredzētas arī sēdvietas. Kopā ar Brūža vadību tas ir izplānots. Nevajag uztraukties, ka kāds neredzēs," viņa informē. Arī Smiltenes tautas teātra aktierus piesaista un priecē izvēlētā vieta.

 

Smiltenes centrā satiktie jaunieši pagaidām nezina, kur un kā svinēs vasaras saulgriežus, bet viņiem nav iebildumu, ka tradicionālā teātra izrāde no Jāņkalna ir pārcelta uz Brūzi. „Tur viss ir sakopts un ļoti zaļš. Daba ir pavisam tuvu," stāsta Liene Kalniņa. Viņai piekrīt arī Maija Dreimane, kura uzskata, ka pārmaiņas piesaistīs lielāku uzmanību šim ikgadējam pasākumam. „Netālu ir ezers. Tas arī varētu pievilināt vairāk gados jaunu apmeklētāju, kuri atpūšas un svin svētkus netālu," skaidro meitene.

 

Pensionāre Lidija 23. jūnija izrādes Jāņkalnā apmeklē katru gadu. „Tie ir patiesi sirsnīgi un jestri pasākumi," viņa stāsta. Izrādes pārcelšanu uz Brūzi viņā vērtē piesardzīgi, jo Jāņkalns ir vieglāk sasniedzams un tajā ir vairāk vietas, kā arī tas jau ir kļuvis par tradīciju. Cilvēki ir pieraduši, ka izrāde notiek tieši tur.

 

Jēkaba Pelēviča luga „Preilenīte", kuras režisors ir Agris Masēns, ir jautra joku luga ar dziedāšanu un dančiem. Piemērota brīvai dabai un vasaras saulgriežu svinēšanai lustīgā noskaņojumā. Biļetes uz izrādi varēs nopirkt iepriekšpārdošanā un tās maksās trīs latus.