Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Smiltenē ieradīsies Donoru autobuss

Santa Sinka

2008. gada 29. maijs 09:14

1211
Smiltenē ieradīsies Donoru autobuss

Iepriekšējā reizē, kad Smiltenē ieradās Donoru autobuss, cilvēku atsaucība bija tik liela, ka pietrūka asiņu noņemšanas konteineri. Tas radīja vilšanos iedzīvotājos. Tomēr organizatori cer, ka donoru aktivitāte nemazināsies.

 

Kaut arī iepriekšējā reizē iedzīvotāju, jo īpaši jauniešu, atsaucība bija liela, Sarkanā Krusta Smiltenes nodaļas vadītāja Maruta Vīgante pieļauj, ka šoreiz asins ziedotāju būs mazāk. "Klāt ir eksāmenu laiks, iespējams tāpēc mazāk būs jauniešu," domā M. Vīgante.

 

19 gadus vecā Jolanda Tomuļeca vēl nav izlēmusi, vai dosies nodot asinis. "Vienreiz esmu mēģinājusi, bet tad nekas neizdevās. Izrādījās, ka hemoglobīna līmenis ir par zemu," bēdīgi nosaka jauniete.

 

Viņa gan neatmet cerības, ka pavisam drīz varēs kļūt par asins donoru. "Labs veids, kā pārbaudīt savu veselības stāvokli, ir kļūt par asins donoru," uzskata Jolanda.

 

Donoru autobuss Smiltenē ieradīsies 5. jūnijā. Asinis būs iespējams nodot Smiltenes kultūras un sporta centrā no pulksten 10.00 līdz 13.00. Nenokavējiet ziedot asinis 5. jūnijā, jo nākamā reize, kad Donoru autobuss ieradīsies Smiltenē, būs 11. septembris. Savukārt Valkā tas būs tikai 16. septembrī.