Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Smiltenes “Zebras” pazaudējušas svītras

Sandra Pētersone

2008. gada 28. maijs 14:03

5210
Smiltenes “Zebras” pazaudējušas svītras

Lai Smiltenē būtu drošāka satiksme, jāatjauno gājēju pāreju horizontālo apzīmējumu krāsojums. Nodot šo ierosinājumu pilsētas domei "Ziemeļlatviju" lūdz laikraksta lasītāja no Variņiem.

 

Gājēju pārēju krāsojums Smiltenes centrā ir noplucis, piemēram, pie pašvaldības ēkas un grāmatnīcas. Variniete aicina "zebru" paspilgtināt arī pie tirdzniecības centra Baznīcas laukumā, jo ir pārliecināta, ka balto krāsojumu autovadītāji pamanīs labāk, nekā ceļazīmi.

 

"Tagad esmu ievērojusi, ka ir šoferi, kuri pirms gājēju pārejas neapstājas. Piemēram, tuvojoties vasarai, pamodušies jaunieši," piemēru pārgalvīgiem, ātriem braucējiem nosauc Variņu pagasta iedzīvotāja.Smiltenes pilsētas dome par "zebru" krāsojumu nav aizmirsusi un to atjaunos, tiklīdz pilsētā tiks pabeigti visi plānotie ielu asfalta seguma rekonstrukcijas darbi, "Ziemeļlatvija" uzzināja pašvaldībā. Tas varētu notikt jūnijā.

 

Domes izpilddirektors Uldis Rudzītis skaidro, ka gājēju pāreju horizontālos apzīmējumus Smiltenē pēc pašvaldības pasūtījuma atjauno katru gadu, uzturot, rekonstruējot vai remontējot pilsētas ielas. "Darbi notiek piemērotos laika apstākļos un parasti pēc tam, kad sakārtoti visi ielu posmi, lai darbu veicēji no Rēzeknes vai Valmieras nebūtu jāizsauc vairākas reizes," skaidro U. Rudzītis.

 

 

Šobrīd asfalta segumu vēl rekonstruē Daugavas ielas posmā pie kapiem. Darbi drīz sāksies arī Daugavas ielas posmā no Kalna ielas līdz Krāsotāju ielai.

 

Papildu gājēju pāreju apzīmējumiem Smiltenē atjaunos arī galveno ielu ass līnijas un automašīnu stāvlaukumu krāsojumu. Šo darbu izmaksas ir aptuveni 3500 latu gadā.