Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Dziedošo ģimeņu mazo skaitu skaidro ar finansiālām un sociālām problēmām.

Sandra Pētersone

2008. gada 28. maijs 11:25

2466
Dziedošo ģimeņu mazo skaitu skaidro ar finansiālām un sociālām problēmām.

Vēl divi gadi, un tad Valkas rajona un arī Vidzemes dziedošo ģimeņu saiets "Spiets" svinēs 20 gadu jubileju. 18. dzimšanas diena atklāja, - ir pienācis laiks kādam uzmundrināt vecākus un bērnus, kuriem patīk kopā dziedāt.

 

Šomēnes uz skatuves Variņu tautas namā uzstājās vien 10 ģimenes no trijiem Vidzemes rajoniem.

 

Smilteniete Inga Zaļkalne nedomā, ka "Spiets" sevi ir izsmēlis, kaut arī pati šoreiz ar ģimeni nepiedalījās. Bija daudz savu darīšanu.

 

""Spiets" ir ļoti jauks pasākums. Tikai cilvēkiem šobrīd ir materiālas un sociālas problēmas. Viņi ir vairāk ierāvušies sevī, arī palikuši kautrīgāki," spriež I. Zaļkalne.

 

Toties skatīties koncertu Variņu tautas namā ieradās tik daudz ļaužu, ka zālē brīvu sēdvietu nebija. Grundzālietei Arnitai Bērziņai vairāk nekā divas stundas ilgajā pasākumā nebija garlaicīgi ne mirkli,daļēji arī tāpēc, ka "Spieta" koncertu viņa skatījās pirmo reizi.

 

"Tik mazs bērniņš atbrauc no Smiltenes un dzied, kā viņam sanāk, - patiesi, nevis samāksloti," sajūsminās A. Bērziņa. Arī Grundzālē esot daudz dziedošu ģimeņu, taču savā pagastā viņa tām sarīkotu pasākumu, kā Variņos, nav redzējusi.

 

"Acīmredzot mans uzdevums ir sākt meklēt ģimenes ar ļoti maziem bērniņiem un viņus pamazām radināt pie skatuves un publikas," apzinās Valkas rajona "Spieta" krustmāte Lolita Balode. Pirmie jauniņie pieteicās šā gada koncertā. Jau pieredzējušajā Elstiņu un Valteru ģimenēm piepulcējās Kaņipovu ģimene no Variņu pagasta.

 

L. Balode iecerējusi jubilejas "Spietu" rīkot vērienīgu un sapulcēt kopā visas ģimenes, kuras šajā pasākumā kādreiz uzstājās. Tā būs iespēja redzēt jau izaugušos mazos "spietēnus" un uzklausīt ģimeņu stāstus par to, vai dziesma, mūzika un kopā būšana darījusi tās laimīgas.Ja kādu dziedošo ģimeni interesē iespēja uzstāties, viņi var uzmeklēt L. Balodi. Iespējams, rudenī vai ziemā Variņos rīkos koncertu, kura "odziņa" būs tieši šādas ģimenes.