Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Smiltenes pagasta iedzīvotājs uz dzīvi skatās skaidrām acīm

Santa Sinka

2008. gada 27. maijs 10:49

2207
Smiltenes pagasta iedzīvotājs uz dzīvi skatās skaidrām acīm

"Biju pārsteigts, ka esmu kam tādam izvirzīts. Tas man lika daudz domāt. Tomēr patīkami, jo saņēmu apsveikuma vēstules pat no draugiem Francijā un Amerikā," tā par nozīmīgo apbalvojumu saka bezalkohola biedrības "Ziemeļblāzma" sabiedriskais darbinieks Ēvalds Apīnis.

 

"Ziemeļblāzmas" sabiedriskais darbinieks, veterinārmedicīnas doktors Ē. Apīnis nesen devās uz Rīgas pili, kur viņu par nopelniem Latvijas valsts labā apbalvoja ar Atzinības krusta Lielo sevišķās pakāpes goda zīmi. Apbalvojumam Valkas rajona iedzīvotāju izvirzīja Latviešu biedrību savienība, kurā darbojas arī "Ziemeļblāzma" un Smiltenes pagasts.

 

Kaut arī Ē. Apīņa devums ilggadējā sabiedriskajā darbībā un skolu jaunatnes nacionāli patriotiskajā audzināšanā ir liels, apbalvojums viņam nācis pavisam negaidīti.

 

"Ēvalds jau sen to bija pelnījis. Viņa pedagoģiskā un sabiedriskā darba devums ir liels," tā par pagasta iedzīvotāju saka Smiltenes pagasta priekšsēdētāja Velga Līdaciņa.Viņa piebilst, ka arī pašreizējās Ē. Apīņa aktivitātes ir nozīmīgas.

 

"Man dzīvē galvenais ir jaunatne un tās likteņi. Šis viss ne mirkli nav izzudis no prāta," apgalvo Ē. Apīnis.

 

Viņš piebilst, ka galu galā katrai paaudzei svarīgākais ir bērni. "Ja nav vienalga, kas notiek ar viņiem, tad citādi nevar," paskaidro Smiltenes pagasta iedzīvotājs.

 

Ēvalda Apīņa nodarbošanās nav nekāda kaprīze un saistīta ar privāto dzīvi, bet gan darbs ar vispārīgiem atzinumiem un zināšanām.

 

"Esmu tomēr neparasti strādājis un dzīvojis, tāpēc aizkustina tie, kuri tieši mani izvirzīja šim apbalvojumam," aizdomājas Atzinības krusta Lielās sevišķās pakāpes goda zīmes saņēmējs Ēvalds Apīnis.