Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Vienkārši ļoti patīk hokejs

Aivars Zilbers

2008. gada 27. maijs 08:40

2810
Vienkārši ļoti patīk hokejs

Vakar Valkas rajona laikraksta "Ziemeļlatvija" redakcijā pēc ''Ziemeļlatvijas" portālā rīkotajā fotokonkursā "Hokeja fans" iegūtās galvenās balvas ieradās valcēnietis, Latvijas Tehniskās universitātes students Sergejs Kuncevičs.

 

Redakcijas administratore Aira Vjaževica viņam pasniedza hokeja kreklu ar Latvijas izlases spēlētāju autogrāfiem un krūzīti ar "Ziemeļlatvijas" logo. S. Kuncevičs uzvaru izcīnīja par iesniegto fotogrāfiju "Palīdzam uzvarēt". Kopā ar viņu pēc balvas bija atnākusi arī Sabīne Kazaka, kura saņēma mierinājuma balvu - krūzīti par dalību konkursā ar 3 atraktīvām fotogrāfijām.

 

 

S. Kuncevičs stāsta, ka par konkursu portālā izlasījis kādas trīs dienas pirms pasaules čempionāta sākuma. "Uz Kanādu skatīties čempionātu bija aizbraucis mans tētis Vladimirs. Nolēmām konkursā piedalīties, jo arī man pašam ļoti patīk hokejs. Biju noskatījies vairākas mūsu valsts izlases priekšsacīkstes un arī no tām man bija dažas fotogrāfijas. Salikām visas bildes kopā un nosūtījām konkursam," stāsta S. Kuncevičs.

 

Uzvaru ieguvušo fotoattēlu fotografējis Sergeja tētis. Attēla priekšplānā redzami viņa komandas biedri no līdzjutēju pulka. "Tētim iespaids par čempionātu ir ļoti labs. Visvairāk viņu iepriecināja kanādiešu izturēšanās pret Latvijas hokeja faniem. Kad latvieši pastaigājās pa pilsētu, kanādieši apturēja automašīnas, izlēca no tām un spieda mūsu valsts faniem rokas. Savukārt krogos mūsējiem nereti kanādieši uzsauca alu. Šķiet, tas tādēļ, ka mūsējie citu acīs sevi prata parādīt kā patiesus un aizrautīgus hokeja līdzjutējus," atzīst S. Kuncevičs.

 

Sergejs pats spēlē florbolu, bet ir aktīvs hokeja līdzjutējs. Viņš apmeklējis vairākas spēles pagājušajā čempionātā. "Sportam vispār manā dzīvē ir liela loma. Daudz par to interesējos. Kopš četru gadu vecuma nodarbojos ar džudo, pēc tam nāca futbols, basketbols un florbols. Savukārt jaunākais brālis pat spēlē hokeju un brauc trenēties uz Valmieru," saka S. Kuncevičs.

 

Viņš cer, ka varbūt nākamgad pašam izdosies aizbraukt uz pasaules čempionātu.Viņš piedalīties konkursā iedvesmojis arī Sabīni. "Arī man patīk hokejs, esmu braukusi noskatīties vairākas sacensības. No tām bija iekrājušās fotogrāfijas. Daudz esmu pati fotografējusi, bet konkursā apbalvotās man uzdāvināja Sergeja tētis," atzīst S. Kazaka.