Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Palsmanē vārtus vasarai atvērs koncertā un ballē

Sandra Pētersone

2008. gada 23. maijs 08:57

836
Palsmanē vārtus vasarai atvērs koncertā un ballē

Palsmanes kultūras nams jau izsūtījis uzaicinājumus tautas mākslas kolektīviem, kurus vēlas redzēt pagasta estrādes vasaras sezonas atklāšanas koncertā.

Gan pagasta ļaudis, gan viesus gaidīs Palsmanes estrādē nākamajā sestdienā, 31. maijā. Tur pulksten 20.00 sāksies koncerts "Atveram vasarai vārtus", bet noslēgumā būs balle. Spēlēs grupa "Baltā māja" no Limbažiem.

"Vietējos kolektīvus palsmanieši jau ir redzējuši. Lai koncerts būtu interesantāks, ielūdzām ciemiņus," stāsta Palsmanes kultūras nama vadītāja Aija Zeibote.

Uzstāties koncertā aicināti: Strenču vidējās paaudzes deju kolektīvs "Tīne", lustīgi dancotāji no Gaujienas, Smiltenes deju grupa "Nerātnie eņģeļi", dejotāji smiltenieši Dagmāra Leja un Reinis Rešetins un Ēveles jauniešu deju kolektīvs. Vietējos kolektīvus pārstāvēs Palsmanes skolēnu tautas deju kolektīvs "Mazais brālis".

"Braucam labprāt, ja vien tobrīd tiekam un ir iespējams dabūt transportu. Cilvēki mūs iepazīst tad, kad dejojam, un arī mums pašām ir interesanti," par piedāvājumu uzstāties ārpus Smiltenes saka jauniešu deju grupas "Nerātnie eņģeļi" vadītāja Baiba Sokolova. Smiltenē "Nerātnos eņģeļus", izņemot viņu nometni, šovasar neredzēšot, jo "pilsētā nav tādu pasākumu, kuros uzstāties."

Vasaras sezonas atklāšanas pasākumā palsmaniešiem vēl vajadzēs saspiesties uz šobrīd esošajiem soliem, kuru pietrūkst. Palsmanes pagasta padomes priekšsēdētāja Tigna Podniece sola, ka pašvaldība noteikti papildinās sēdvietas pie estrādes. "To izdarīsim, tiklīdz Palsmanes ciemata centrā rekonstruēs siltumtrases. Līdz nākamajai apkures sezonai tām jābūt kārtībā."

Pašvaldība arī plāno ar sētu norobežot brīvdabas estrādi un tās apkārtni un pie kultūras nama ierīkot bērnu rotaļu laukumu, veidojot atpūtas vietu visai ģimenei. Ja bērniem paliks garlaicīgi skatīties, kas notiek uz skatuves, viņi varēs iet rotaļāties.