Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Braukšanas atļauju vienai dienai var iegūt internetā

Aivars Zilbers

2008. gada 16. maijs 08:08

4721
Braukšanas atļauju vienai dienai var iegūt internetā

Ceļu satiksmes drošības direkcija autovadītājiem ir atvieglojusi vienas dienas braukšanas atļaujas iegūšanu, lai vadītājs ar savu transportlīdzekli varētu nokļūt līdz tehniskās apskates stacijai.

 

Direkcijas Valkas nodaļas priekšnieks Agris Simulis informē, ka līdz šim minēto atļauju varēja saņemt tikai Satiksmes drošības direkcijā (CSDD), bet tagad to autovadītāji var izdrukāt arī no interneta.

 

"Vienas dienas atļauja ir nepieciešama, lai autovadītājs, kura mašīnai vairs nav derīga tehniskās apskates uzlīme, varētu nokļūt uz tuvāko CSDD nodaļu un veikt tehnisko apskati. Atļauju, tāpat kā agrāk, var saņemt arī nodaļā. Ar šo jauninājumu direkcija turpina attīstīt piedāvāto e-pakalpojumu klāstu," saka A. Simulis.

 

Atļauja dod tiesības tikai aizbraukšanai līdz tehniskās apskates vietai. Ar šo dokumentu nedrīkst veikt pasažieru vai kravu pārvadājumus un tas ir derīgs norādītajā datumā līdz pulksten 21.00. Saņemot atļauju, autovadītājam jāapliecina, ka viņa transportlīdzeklis neapdraud satiksmes drošību, apkārtējo vidi un cilvēku veselību.

 

Pieteikties atļaujas saņemšanai var interneta mājas lapā www.csdd.lv. Zem sadaļas "Pakalpojumi" jāizvēlas "Vienas dienas atļauja" un jānorāda dati par transportlīdzekli, tā īpašnieku, vadītāju, kā arī e-pasta adrese, uz kuru atļauja tiks nosūtīta.

 

 

Pēc atļaujas noformēšanas dati par tās derīguma termiņu automātiski tiks pievienoti Transportlīdzekļu un to vadītāju reģistram. Maksa par šo pakalpojumu ir 2,50 latu. Tos iekasēs pirms tehniskās skates veikšanas.